Frank van Boxtel -Scheidingsplanner Den Bosch - Uden - Veghel

Artikel van de maand

Elke maand schrijft een van onze Scheidingsplanners zelf een artikel. Het artikel kan bijvoorbeeld een persoonlijke ervaring beschrijven, ons werk vaktechnisch toelichten of een opiniestuk zijn. Deze maand beschrijft Scheidingsplanner Frank van Boxtel vanuit de dagelijkse praktijk de onzekerheden en worstelingen van scheidende stellen en hoe wij hierin de helpende hand kunnen bieden.

De worsteling naar een beslissing

Je hebt werkelijk alles geprobeerd om jullie relatie te laten slagen. Een lange tijd van wikken en wegen ligt achter je. Plussen en minnen heb je tegen elkaar afgewogen. Vrienden en vriendinnen heb je voorzichtig gepolst. Maar uiteindelijk slaat de weegschaal toch door. Zo wil je niet meer verder gaan. De beslissing is gevallen. In je hoofd. Je wilt een andere weg inslaan. Je wilt de mogelijkheid om een ander leven op te bouwen. Hoe dat er precies uit gaat zien, dat weet je nog niet. Maar dit wil je in ieder geval niet meer.

Scheiden en nu?

Je moet je partner vertellen wat je hebt besloten. Hoe zal die reageren? En wat gaat er daarna gebeuren? Wat moet er allemaal geregeld worden? Kan een van jullie misschien de woning overnemen? Hoe gaan jullie voor de kinderen zorgen? Praktisch, maar ook financieel. Heb je recht op toeslagen? En hoe zit dat precies met dat kindgebonden budget? Wat heb je straks nog over om van te leven als alle vaste lasten betaald zijn?

Op zoek naar antwoorden

Vragen die 24 uur per dag, 7 dagen per week door je hoofd malen. Je eigen leven staat stil, terwijl dat van iedereen om je heen ogenschijnlijk gewoon doorgaat. Je hebt behoefte aan antwoorden op al die vragen waar je mee worstelt. Praktische antwoorden. Antwoorden die ervoor zorgen dat je weer met beide benen op de grond terecht komt, zodat je weet waar je staat en je ook weer in beweging kunt komen. Op weg naar een nieuwe toekomst.

Behoefte aan praktische hulp

Dagelijks vertellen cliënten mij wat hun onzekerheden en worstelingen zijn vlak voor en tijdens hun scheiding. En geven zij aan hoeveel behoefte zij hebben aan praktische hulp of een blik in de spiegel; zie ik het allemaal wel goed? De meeste mensen hebben immers geen ervaring met scheiden. Waar begin je en waar eindigt het?

Hulp biedt ruimte en rust

Hoe fijn is het om als Scheidingsplanner juist díe hulp te kunnen bieden. Want ik zie bij mijn cliënten is dat als ze weten wat hun financiële mogelijkheden na de scheiding zijn, dat er veel meer ruimte ontstaat om ook de emotionele aspecten van de scheiding aan te pakken. De emoties kunnen, door de onzekerheden die er ontstaan over de financiële gevolgen van de scheiding, soms namelijk onnodig ver oplopen.

Daarnaast zie ik dat mijn begeleiding bij het maken van de keuzes en het nemen van beslissingen de weg naar een nieuwe toekomst vrijmaakt. Dat is een van onze grootste krachten. Wij nemen hierdoor jouw onzekerheden weg en geven je rust en ruimte in je hoofd. Hierdoor kun je echt stappen voorwaarts gaan zetten en je blik op je nieuwe leven na de scheiding gaan richten.

Kortom, wacht na het nemen van je beslissing niet te lang met het inschakelen van deskundige begeleiding. Het helpt je echt vooruit!

Auteur: Frank van Boxtel – Scheidingsplanner Den Bosch – Uden – Veghel

Andere artikelen van de maand