Scheiden met huwelijkse voorwaarden - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe werkt het bij scheiden met huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden?

Hoe je bij de scheiding de (financiële) zaken met elkaar moet verdelen of verrekenen is onder meer afhankelijk van de manier waarop je met elkaar gehuwd bent: in (beperkte) gemeenschap van goederen of met huwelijkse voorwaarden. Als je getrouwd bent op huwelijkse voorwaarden, dan zijn de voorwaarden in jouw ‘huwelijkscontract’ leidend. Daardoor lijkt de scheiding misschien een stuk eenvoudiger, maar toch kent een scheiding ook hier de nodige haken en ogen. Dit geldt ook voor een geregistreerd partnerschap met partnerschapsvoorwaarden.

Wat staat er in de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden?

Zoals gezegd zijn de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden die zijn opgesteld het uitgangspunt bij de scheiding. Het is dus zaak om eerst die voorwaarden weer eens goed door te nemen. Wat is er destijds met elkaar afgesproken: koude uitsluiting (geen gemeenschap van goederen) of een beperkte gemeenschap van goederen (met een gemeenschappelijk en een privédeel)? Daarnaast zijn in veel huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden verrekenbedingen opgenomen. Voor welke vorm is daarbij gekozen: een periodiek of een finaal verrekenbeding?

Huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden zorgen voor vraagtekens

Wat wij vaak zien, is dat de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden op het moment van scheiden veel vraagtekens oproepen. Dat komt doordat scheidende partners bij het einde van het huwelijk meestal niet meer precies weten wat hun eigen wensen en overwegingen waren. Laat staan dat zij de eventuele ongewenste financiële uitwerkingen door het niet naleven van de gemaakte afspraken binnen de huwelijksvoorwaarden kunnen overzien. Want ook al zijn de huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden destijds zo zorgvuldig mogelijk opgesteld, partners hebben de gewoonte tijdens het huwelijk of geregistreerde partnerschap het niet zo nauw te nemen met de gemaakte afspraken en hebben als het ware ‘gewoon’ samengeleefd. Dit levert met name op het gebied van het verrekenbeding problemen op.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.