Ik wil scheiden

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Ik wil scheiden en dan?

Heb jij de knoop doorgehakt dat jij wil scheiden? Je hebt nu waarschijnlijk tal van vragen, zoals ‘Hoe vertel ik dat ik wil scheiden’? Of ‘Ik wil scheiden, wat moet ik doen’ en ‘Ik wil scheiden, waar begin ik’? Het kan ook zijn dat jij hebt besloten dat je wilt scheiden en nog tegen een aantal dilemma’s aanloopt. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik wil scheiden maar mijn man niet’ of ‘Ik wil scheiden maar durf niet’ of ‘Ik wil scheiden maar heb geen woning’. We beantwoorden hier graag vragen die bij jou een rol kunnen spelen.

Ik wil scheiden, wat moet ik doen?

Ga allereerst na of een scheiding echt de juiste beslissing is. Zorg ervoor dat je een weloverwogen besluit neemt, want een scheiding kent veel emotionele, financiële en praktische consequenties. Weeg dus eerst alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Je moet echt zeker zijn van je zaak en niet alleen vanuit je emoties een beslissing nemen. Op de pagina ‘Ga ik scheiden en blijven’ vind je hier meer informatie over. Je kunt er ook een relatietest doen.

Hoe vertel ik dat ik wil scheiden?

Ben je 100% zeker van je beslissing ‘Ik wil scheiden’? Dan is het tijd om jouw partner te vertellen dat je wilt scheiden. Dit noemen we de scheidingsmelding naar je partner. Wij adviseren je om zorgvuldig om te gaan met deze stap. De wijze waarop je jouw partner informeert dat je wil scheiden heeft veel invloed op het verdere verloop van de scheiding. Je kunt veel problemen tijdens het scheidingsproces voorkomen als de scheidingsmelding aan je partner op een goede manier verloopt. Meld het dus niet uit emotie tijdens een ruzie, maar besteed aandacht aan het gesprek met je partner. Meer tips lees je op ‘hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden’.

Ik wil scheiden, waar begin ik?

Het scheidingsproces kent vele stappen. Denk bijvoorbeeld aan de stappen van het inzichtelijk maken van de woonwensen, het maken van een financieel plan, het besluit nemen hoe je de scheiding wilt regelen tot aan het verzamelen van gegevens en de scheiding aanvragen.

Om alle stappen voor jou inzichtelijk te maken hebben wij een ‘Stappenplan scheiden’ samengesteld. Het stappenplan helpt je stapsgewijs door scheidingsproces heen. Daarnaast biedt het stappenplan je een goede voorbereiding op de scheiding.

Ga hier naar het ‘Stappenplan scheiden

Ik wil scheiden, hoe pak ik dat aan?

Als je gaat scheiden gaat er veel op je afkomen. Scheiden is boven alles geen gemakkelijke opgave. Zeker als je voor het eerst met een scheiding te maken hebt, is alles onbekend terrein voor je. Jullie moeten samen veel gaan regelen en afspraken gaan maken. En die afspraken, bijvoorbeeld over de kinderen en de financiën, gaan de komende jaren een belangrijke rol spelen in jullie leven.

Wij adviseren je daarom om professionele hulp in te schakelen. Zoek een scheidingsadviseur die je helpt met het maken van afspraken, je informeert over de (financiële) rechten en plichten, de afspraken aan de wet- en regelgeving toetst en controleert of de afspraken ook belastingtechnisch kloppen. Bij de Scheidingsplanner ben je aan het juiste adres. Wij kunnen jullie samen begeleiden op basis van mediation of we kunnen je als het echt niet lukt om samen met je partner aan tafel te zitten ook eenzijdig terzijde staan.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.