Mediation bij een scheiding

Waarom de Scheidingsplanner

Samen scheiden op basis van mediation
Met financieel en fiscaal advies
Met oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Mediaton bij een scheiding

Jullie willen scheiden. Een belangrijke eerste beslissing is hoe jullie de scheiding willen gaan regelen. Mediation bij een scheiding is de beste optie als jullie er in overleg uit willen komen. En zeker als jullie kinderen hebben. Mediation helpt jullie gezamenlijk in gesprek te gaan en met elkaar te blijven communiceren. De onafhankelijke mediator van de Scheidingsplanner begeleidt jullie hierin, zodat jullie samen tot afspraken kunnen komen. Uiteraard kijken wij gedurende het mediationtraject ook  naar de financiële, fiscale en juridische aspecten van jullie scheiding. Lees hier alles over mediation inclusief de veel gestelde vragen en wat wij voor jullie kunnen betekenen.

Wat is mediation bij een scheiding?

Mediation betekent samen scheiden, dus samen om tafel om met elkaar afspraken te maken over jullie nieuwe toekomst. Het uitgangspunt is om vanuit ieders wensen en belangen tot een optimale oplossing te komen. Elke mediation bij een scheiding kent als basisregel dat je elkaar in de gelegenheid stelt om je uit te kunnen spreken om op die manier tot concrete afspreken te komen. Zo weet eenieder waar hij/zij aan toe is. Dit geeft beide partijen duidelijkheid voor de toekomst. Onze mediation is erop gericht dat jullie na de scheiding beiden verder kunnen.

Financiële mediation

Als je weet dat 80% van een scheiding over geld gaat, dan is financieel advies een heel belangrijk onderdeel van het gehele scheidingstraject. Vaak zorgen de financiën voor veel onduidelijkheid en onrust bij scheidende stellen. Wij combineren het mediationtraject daarom altijd met financieel en fiscaal advies: financiële mediation. Onze klanten ervaren dit als een echt pluspunt. Jullie mediator maakt alles inzichtelijk: van de eigen woning tot de alimentatie en van de toeslagen tot de heffingskortingen. Wij brengen jullie financiële positie na de scheiding duidelijk in beeld, zodat jullie gedurende het scheidingsproces zicht krijgen op jullie (financiële) toekomst.

De mediators van de Scheidingsplanner

Bij de Scheidingsplanner is jullie mediator en financieel adviseur dezelfde persoon, jullie zitten direct met hem of haar aan tafel. Hierdoor kunnen wij al tijdens de gesprekken het signaal geven of bepaalde wensen financieel haalbaar zijn. Ook gaan we – in tegenstelling tot andere mediators – het geven van advies niet uit de weg. Wij denken graag creatief en oplossingsgericht met jullie mee om alle opties op tafel te krijgen, zodat jullie tot overeenstemming kunnen komen. Dit zorgt voor een vlotte en daardoor kostenbesparende afwikkeling. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de afspraken die jullie samen maken, getoetst worden aan alle financiële en fiscale wet- en regelgeving, zodat niemand achteraf voor verrassingen komt te staan.

Mediationtraject via de Scheidingsplanner

De Scheidingsplanner heeft ruime ervaring met mediation en het begeleiden van overlegscheidingen. Jullie mediator is onafhankelijk, neutraal en zoekt samen met jullie naar een voor beide partijen zo gunstig mogelijke oplossingen. Jullie mediator bespreekt samen met jullie de afzonderlijke wensen, doelstellingen en belangen. Hierbij bekijken wij niet alleen alle praktische zaken, maar hebben wij ook oog voor de emoties.

Nadat we alles inzichtelijk hebben gemaakt gaan wij aan de slag met het Scheidingsplan®; een allesomvattend plan voor jullie scheiding. Het is jullie persoonlijke plan en het bereidt jullie voor op een nieuwe start, je eigen nieuwe start na de scheiding. Het Scheidingsplan® wordt vervolgens in gezamenlijk overleg besproken. Zijn jullie beiden akkoord, dan stellen we het echtscheidingsconvenant op, dat na ondertekening door ons wordt ingediend bij de rechtbank.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Veel gestelde vragen over mediation

Een mediator begeleidt tijdens de scheiding het proces, de communicatie en de onderhandelingen. Hij/zij brengt het acceptatieproces op gang en zorgt ervoor dat jullie ‘on speaking terms’ blijven. Daarnaast zorgt de mediator ervoor dat jullie samen duurzame afspraken maken, die draagvlak hebben voor de toekomst.

De mediator helpt jullie tijdens het proces om nader tot elkaar te komen door een goede werkrelatie op te bouwen. Hij/zij tracht partijen te motiveren om zelf aan een oplossing te werken.

Een mediator bespreekt juist de conflictkwesties, stelt ze vast en behandelt deze waar nodig om de onderliggende belangen te kunnen identificeren. Vanuit dit startpunt bekijkt de mediator samen met partijen welke concessies er mogelijk zijn om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Ja dat kan door een mediator of scheidingsbemiddelaar zoals de Scheidingsplanner in te schakelen die het totale scheidingstraject voor je regelt. Zij nemen namelijk ook de juridische afwikkeling voor hun rekening, zodat je de scheiding kunt regelen zonder een advocaat aan tafel. Je wordt begeleid in het maken van afspraken, er wordt een echtscheidingsconvenant opgesteld en voor de kinderen worden de afspraken in een ouderschapsplan vastgelegd.

De kosten van mediation bij een scheiding zijn afhankelijk van jullie situatie: hoe snel kunnen jullie samen afspraken maken, hoeveel afspraken hebben jullie hiervoor nodig, wat moet er allemaal afgewikkeld worden, welk advies is er nodig en wat kunnen jullie eventueel zelf regelen? Door onze creatieve en oplossingsgerichte aanpak kunnen wij het mediationtraject bevorderen. Bovendien biedt de Scheidingsplanner je begeleiding op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Jouw mediator is tevens je financieel adviseur. Bij ons vind je dus een allesomvattende aanpak, zonder extra kosten en met een vlottere afwikkeling!

Hoe lang een scheiding bij mediation duurt is ook afhankelijk van jullie situatie. De factoren die van toepassing zijn bij de kosten van mediation gelden ook voor de duur van het mediationtraject. Gemiddeld duurt een mediation bij een scheiding zo’n drie tot zes maanden, afhankelijk van hoe snel jullie tot overeenstemming kunnen komen.

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten eerst de onderlinge verschillen duidelijk zijn. Wat doen een advocaat of mediator nu precies? In hoofdlijnen handelt een advocaat de scheiding voornamelijk juridisch af. Of je gezamenlijk een advocaat of ieder een eigen advocaat inschakelt, maakt nog wel een wereld van verschil in de aanpak van de scheiding. Het doel van een mediator is om gezamenlijk tot afspraken komen, met als uitgangspunt het oplossen van conflicten. Een mediator geeft hierbij nauwelijks tot geen advies of sturing. Gedegen financieel en fiscaal advies is in de regel bij een mediator of advocaat niet mogelijk.

Ben jij juist op zoek naar een allesomvattende aanpak? Dan ben je bij de Scheidingsplanner aan het juiste adres. Wij begeleiden wél op juridisch, financieel en fiscaal gebied. Ook gaan we advies, sturing en emotionele ondersteuning niet uit de weg.

De belangrijkste verschillen tussen de aanpak van een advocaat, de mediator en de Scheidingsplanner hebben wij voor jou inzichtelijk gemaakt. Je kunt hier een overzicht van de onderlinge verschillen downloaden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.