Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kunt u uw echtscheiding verwerken?

Veel mensen vergelijken een scheiding met een rollercoaster. Hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar voortdurend af en de emoties kunnen alle kanten opvliegen. Normale en dagelijkse dingen kunnen u soms ineens te veel worden. Die romantische film op televisie. Of dat speciale liedje van u samen op de radio. En intussen gaat het leven gewoon door alsof er niks aan de hand is. Uw werk, kinderen, huishouden en andere dingen hebben tenslotte ook uw aandacht nodig. Vaak is het een hectische tijd, met weinig ruimte voor het verwerken van uw verdriet en boosheid.

Wat zijn de fasen van rouw bij een relatiebreuk?

Eigenlijk verschillen de fasen van rouw bij een relatiebreuk niet van de rouwfasen bij het overlijden van een dierbare. Psychiater Elisabeth Kübler-Ross heeft de mogelijke rouwfasen wetenschappelijk onderzocht en in kaart gebracht. De vijf fasen van rouw bij een relatiebreuk zien er als volgt uit:

1.Ontkenning

Ontkenning is een (on)bewuste weigering om de waarheid onder ogen zien; u kunt niet geloven dat uw relatie voorbij is. Het is een vorm van zelfbescherming: door de ontkenning kunt u nog even blijven geloven dat het niet waar is. Hiermee bepaalt u eveneens in welk tempo u de realiteit en uw verdriet toelaat.

 2. Boosheid

Als de waarheid dat de relatiebreuk echt een feit is langzamerhand doordringt, volgt er vaak boosheid. Onder deze woede ligt vaak pijn verborgen. U bent boos op uzelf, uw partner en u wilt ook graag iemand de schuld geven. Ook wraakgevoelens komen in deze fase vaak voor.

3. Onderhandelen en vechten

In deze fase probeert men te onderhandelen. Daarnaast vecht men voor hun eigen belangen. Dit is een moeilijke fase in het proces, zeker als men niet bereid is water bij de wijn te doen. Mediation kan u helpen om de communicatie op gang te houden en er toch samen uit te komen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.