Scheiding aanvragen - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kunt u de scheiding aanvragen?

Heeft u de beslissing genomen en wilt u de scheiding aanvragen? Voor het aanvragen van uw scheiding moet u een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Dit kan wettelijke gezien alleen een advocaat voor u verzorgen. Bij het aanvragen van de scheiding bij de rechtbank moeten alle afspraken al zijn vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. U moet u dus al de nodige stappen gezet hebben en samen al afspraken hebben gemaakt over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. En als u minderjarige kinderen heeft, dan moet er ook een ouderschapsplan overlegd worden.


Door wie de scheiding laten aanvragen?

Ondanks dat alleen een advocaat de scheiding bij de rechtbank kan aanvragen, betekent dit niet dat u het gehele scheidingstraject ook door een advocaat moet laten regelen  Alleen voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank heeft u een advocaat nodig om uw scheiding te kunnen aanvragen. Veel scheidingsprofessionals, zoals de Scheidingsplanner, werken samen met advocaten zodat dit laatste kleine stukje van het gehele traject ook door hun afgerond kan worden.

Bedenk hierbij dat de ervaring leert dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Bij de financiële zaken komt dat met name omdat u met veel wettelijke regelgeving te maken krijgt. Door onvoldoende kennis over rechten, plichten en de wetgeving worden er vaak verkeerde afspraken gemaakt hetgeen financiële risico’s met zich meebrengt. Denk er dus goed over na door wie u de scheiding laat aanvragen.

Lees meer over ‘Hoe kan ik de scheiding regelen’


Samen de scheiding aanvragen

Er zijn verschillende manieren om uit elkaar te gaan. Het eerste dilemma waar veel scheidende mensen voor staan is de keuze om samen of apart de scheiding aan te vragen. Bij samen de scheiding aanvragen kiest u voor een gezamenlijk advocaat, een bemiddelaar of een mediator. Deze persoon behartigt dan de belangen van u beiden. Wij adviseren u om altijd te proberen de scheiding samen aan te aanvragen, bijvoorbeeld met behulp van mediation. Het scheidingstraject duurt meestal korter en de kosten zijn vaak ook aanmerkelijk lager.

 Lees meer over samen scheiden/mediation


Apart de scheiding aanvragen

Als u niet samen wilt of kunt scheiden, dan kunt u apart/eenzijdig de scheiding aanvragen. Ieder van u schakelt hierbij een eigen advocaat of adviseur in. Die behartigt in dat geval alleen de belangen van zijn of haar opdrachtgever. De Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest heeft overigens een unieke vorm van apart/eenzijdig de scheiding aanvragen zonder dat dat dit tot hogere kosten voor u leidt.

 Lees meer over apart/eenzijdig scheiden


Scheiding aanvragen via de Scheidingsplanner

De Scheidingsplanner begeleidt uw scheiding van A tot Z. Dus ook het aanvragen van de scheiding bij de rechtbank wordt door ons geregeld. Wij zijn in het gehele traject uw bemiddelaar en financieel deskundige in één. En dat is wel zo praktisch. Met onze unieke werkwijze, het Scheidingsplan®, verkrijgt u het benodigde inzicht en overzicht om doordachte keuzes te maken.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Handig overzicht scheidingsprofessionals

Bent u er nog niet uit door wie u uw scheiding laat regelen? Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.