Scheiding aanvragen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kunt u de scheiding aanvragen?

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u de scheiding aanvragen? Dat regelt u door een verzoekschrift bij de rechtbank in te dienen. Dit geldt altijd bij een huwelijk en bij een geregistreerd partnerschap als u minderjarige kinderen heeft. Voordat u echter de scheiding bij de rechtbank kunt aanvragen moet u de nodige zaken al geregeld hebben. U dient eerst samen afspraken te maken over bijvoorbeeld de alimentatie, uw eigen woning en uw pensioen. Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat – tezamen met uw verzoek tot echtscheiding – wordt ingediend bij de rechtbank. Daarnaast bent u voor minderjarige kinderen verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Pas als u over deze stukken beschikt kunt u de scheiding aanvragen.

Scheiding aanvragen: waar moet ik beginnen?

Voor veel mensen die gaan scheiden is het moeilijk om te bepalen waar ze moeten beginnen. Dat is ook logisch, want er komt gewoonweg enorm veel op u af. Om u inzicht te geven in waar u moet beginnen hebben wij een stappenplan gemaakt, dat u een overzicht geeft van alle stappen die bij een scheiding komen kijken. Van de stap van het informeren van uw partner tot de stap van het verwerken van uw scheiding, ons stappenplan helpt u van begin tot eind op weg. Ga hier naar ons stappenplan scheiden.

Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van onze checklist scheiden. Voor veel scheidende mensen is het namelijk lastig om goed op een rijtje te krijgen welke zaken ze moeten gaan regelen. Onze checklist biedt u een handig hulpmiddel ter voorbereiding op uw scheiding. Vraag hier onze checklist scheiden aan.

Hoe pakt u de scheiding aanvragen aan?

Voor het opstellen van het scheidingsconvenant kunt u proberen om zelf samen afspraken te maken. De ervaring leert echter dat vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak enorm tegenvalt. Bij de financiële zaken komt dat met name doordat u met veel wet- en regelgeving te maken krijgt. Bovendien raken veel onderdelen van het scheidingsproces de belastingwetgeving. In de praktijk blijkt dat er bij een scheiding te vaak onvoldoende aandacht wordt besteed aan de fiscale aspecten. Vooral de fiscale behandeling van de eigen woning is een veelvoorkomend struikelblok. De Belastingdienst signaleert als belangrijkste knelpunt de gebrekkige vastlegging van de afspraken in het convenant.

Veel scheidende mensen schakelen daarom een financieel specialist in scheidingen, zoals de Scheidingsplanner, in. In de eerste plaats omdat ze zelf onvoldoende kennis in huis hebben en door de bomen het bos niet meer zien. Maar ook omdat ze er samen uit willen komen en hiervoor begeleiding nodig hebben in de onderlinge gesprekken. Daarnaast willen ze achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Een eerste belangrijke beslissing is dus hoe u de scheiding gaat aanvragen. Gaat u alles zelf regelen of schakelt u een (financieel) scheidingsexpert in? Een andere zwaarwegende beslissing is of u de scheiding samen of zonder uw partner aanvraagt.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Handig overzicht scheidingsprofessionals

Bent u er nog niet uit door wie u uw scheiding laat regelen? Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.