Scheiding aanvragen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe kun je een scheiding aanvragen?

Jullie hebben de beslissing genomen om te gaan scheiden. Nu willen jullie de scheiding ook aanvragen. Maar waar begin je mee als je de scheiding wilt aanvragen en hoe pak je de scheiding aanvragen vervolgens aan? Wat moet je allemaal regelen en gaan jullie samen of alleen de scheiding aanvragen? Wij leggen het op deze pagina graag aan je uit.

Waar begin ik bij een scheiding aanvragen?

Veel mensen vinden het moeilijk om te bepalen waar ze moeten beginnen als ze de scheiding willen aanvragen. Dat is ook logisch, want er komt gewoonweg enorm veel op je af. Daarom hebben wij voor jou een ‘stappenplan scheiden’ gemaakt. Het stappenplan geeft je een overzicht van alle stappen die bij het aanvragen van de scheiding komen kijken. Van de eerste stap over het informeren van jouw partner tot de latere stap van het verwerken van de scheiding. Ons stappenplan loodst je door het gehele proces heen. Ga hier naar ons ‘stappenplan scheiden’.

De scheiding aanvragen, wat moet ik regelen?

Als je de scheiding definitief wilt gaan aanvragen, dan zijn er een hoop zaken die geregeld moeten gaan worden. Gelukkig kan de Scheidingsplanner jullie hier goed bij helpen. Wij adviseren jullie over alle zaken waarover jullie samen afspraken moeten gaan maken. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over de (kinder-)alimentatie, de eigen woning, het vermogen, de schulden en de pensioenen. En als er kinderen bij jullie scheiding zijn betrokken, dan zorgen we samen voor een goed ouderschapsplan.

Wil jij inzicht krijgen in wat je allemaal moet regelen bij het aanvragen van de scheiding? Maak dan vooral gebruik van onze ‘checklist scheiden’. Onze checklist brengt alle zaken rondom het aanvragen van de scheiding voor jou in kaart. Het biedt je een handig hulpmiddel ter voorbereiding op jouw scheiding. Vraag hier onze ‘checklist scheiden’ aan.

Hoe pak je de scheiding aanvragen aan?

Uiteraard kunnen jullie proberen om zelf samen afspraken te maken. Deze afspraken leggen jullie dan vast in het echtscheidingsconvenant. Uit onderzoek blijkt echter dat voor scheidende mensen vooral het maken van afspraken over de financiële zaken en de kinderen vaak tegenvalt. In elke scheiding speelt namelijk wel iets. Bovendien krijg je bij de financiële zaken met veel wet- en regelgeving te maken. Ook raken veel onderdelen van het scheidingsproces de belastingwetgeving.

Het overgrote deel van gescheiden mensen raadt dan ook aan om met behulp van een (financiële) scheidingsadviseur de scheiding aan te vragen. Enerzijds omdat ze zelf onvoldoende kennis in huis hadden en op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zagen. En anderzijds omdat ze er samen uit wilden komen en hiervoor begeleiding nodig hadden in de onderlinge gesprekken. Ook wilden ze achteraf niet voor financiële verrassingen komen te staan.

Scheiding aanvragen met kind

Met de belangen van jullie kinderen moet zorgvuldig worden omgegaan bij het aanvragen van de scheiding. Want ook na de scheiding blijven samen verantwoordelijk voor jullie kinderen, zowel voor hun dagelijkse zorg als ook voor hun financieel welzijn. Jullie krijgen onder meer te maken met de zorgregeling, het ouderschapsplan en de kinderalimentatie. Het is van belang om hierover weloverwogen afspraken te maken. Afspraken die in de praktijk uitvoerbaar zijn, zodat jullie na de scheiding de gezamenlijke ouderrol goed kunnen blijven vervullen.

De Scheidingsplanner begeleidt jullie in ieder geval altijd bij het maken van afspraken als samenwerkende ouders en geeft jullie tips en adviezen. Samen stellen wij een ouderschapsplan op, waarin precies wordt opgenomen hoe de zorg wordt verdeeld. Hierbij adviseren we jullie over de verschillende vormen van ouderschap, zoals co-ouderschap en birdnesting. Ook bevat het ouderschapsplan een uitgebreide berekening van de kinderalimentatie, exact toegespitst op jullie situatie.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.


Handig overzicht scheidingsprofessionals

Bent u er nog niet uit door wie u uw scheiding laat regelen? Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Bekijk de top 3 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.