Alimentatie herberekenen

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Herberekening alimentatie

U bent alweer enige tijd gescheiden en misschien is uw situatie inmiddels gewijzigd. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van uw baan, samenwonen met een nieuwe partner of verandering van uw inkomen. De afspraken die u samen heeft gemaakt over de alimentatie zijn dan niet meer actueel. Een herberekening van de alimentatie is dan een logische stap om de gemaakte afspraken te laten controleren.

Redenen voor een herberekening van de alimentatie

Er kunnen diverse aanleidingen zijn voor een herberekening van de alimentatie, zoals:

  • Gewijzigd inkomen (bijvoorbeeld nieuwe baan met ander inkomen)
  • Nieuwe fiscale regels of andere wettelijke regelgeving
  • Een nieuwe partner (verandering gezinssituatie)
  • Andere woonlasten
  • Wijziging in de omgangsregeling met de kinderen
  • Pensionering of overlijden

Van wijziging in de omgangsregeling met de kinderen kan sprake zijn als bijvoorbeeld co-ouderschap toch niet blijkt te werken in uw situatie en u een andere omgangsregeling moet afspreken. Of omdat uw kind bij uw ex-partner gaat verblijven.

Hoe werkt een herberekening van de alimentatie?

Tijdens de scheiding zelf is de alimentatie vaak al een behoorlijk punt van discussie. De één vindt het bedrag altijd te hoog, de ander te laag. Bij een herberekening van de alimentatie zet de discussie zich vaak voort. Meestal omdat het onderwerp voor de meeste mensen lastig te begrijpen is, emoties die nog in de weg zitten of omdat er financiële problemen ontstaan zijn na het tekenen van het convenant. Ga daarom niet zelf zitten herberekenen, maar laat een onafhankelijk financieel adviseur naar uw situatie kijken. De Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest kan u hiermee uitstekend helpen.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.