Hoe kan ik de scheiding regelen - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Uw scheiding regelen

Heeft u besloten om te gaan scheiden? Uit onderzoek* onder gescheiden mensen is gebleken dat het inschakelen van professionele hulp door ruim driekwart van de ondervraagden noodzakelijk wordt geacht. Met name omdat zonder hulp het zoveel moeten regelen en het maken van afspraken enorm tegenvalt. Men had vooral veel moeite met alle zaken rondom de kinderen en de financiën. Uit het rapport is ook gebleken dat – achteraf gezien – men dingen graag anders had gedaan en informatie te heeft gemist. Men had vooral meer behoefte aan informatie over rechten en plichten en financiële zaken.

Maar door wie laat u nu de echtscheiding regelen? Er is tegenwoordig een zee aan keuze in professionele begeleiding: advocaat, mediator, bemiddelaar. Bij wie voelt u zich als een vis in het water? Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. Welke belangen staan bij u voorop? Voor uw gemak hebben wij alle keuzemogelijkheden op een rijtje gezet.


Met mediation uw scheiding regelen

Willen u en uw partner graag in onderling overleg de echtscheiding regelen? Dan kunt u voor een mediator kiezen. Een mediator is onpartijdig en begeleidt de gesprekken tussen u en uw partner. In principe maakt u bij mediation samen de afspraken voor alle zaken die bij een scheiding komen kijken.

De mediator helpt u in het proces en houdt rekening met de gevoelens van u allebei. Hij/zij zal u in duidelijke taal informeren, uw wensen inventariseren en zal met alternatieven komen als u in het proces vastloopt. Zo kunt u tot oplossingen komen, die voor u en voor uw ex-partner aanvaardbaar zijn. En dat is in uw beider belang én in het belang van uw kinderen.

Lees verder


Uw scheiding regelen met een advocaat

Een advocaat bespreekt vaak de echtscheiding met u met name op juridisch vlak. U moet zelf afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen en de alimentatie. De advocaat neemt alleen met u door welke afspraken er in het verzoek tot echtscheiding moeten komen te staan. Pas wanneer dit verzoek compleet is, wordt dit naar de rechtbank gestuurd.

U kunt de echtscheiding regelen door een gezamenlijke advocaat te nemen of u kunt ieder een eigen advocaat inschakelen. Als u kiest voor een gezamenlijke advocaat, dan wilt u samen de scheiding regelen en samen afspraken maken.

Lees verder


Uw scheiding regelen met een scheidingsbemiddelaar

Het verschil tussen een scheidingsbemiddelaar en een mediator is niet altijd duidelijk. Dat komt voornamelijk omdat er veel raakvlakken zijn. Het grootste verschil zit in de werkwijze. Een mediator is het er doorgaans om begonnen het gesprek tussen twee partijen goed te laten verlopen. Een bemiddelaar daarentegen kan blijk geven van eigen opvattingen, zo invloed uitoefenen en een mogelijke oplossing aanreiken. Hij kan ook, anders dan een mediator, met elk van de partijen afzonderlijk overleggen. Een mediator zal daarentegen ervoor zorgen dat cliënten juist wél met elkaar in gesprek blijven.

Lees verder


Uw scheiding regelen met de Scheidingsplanner

Bij de Scheidingsplanner vindt u alle bovengenoemde vormen onder één dak. Maar wij gaan nog wel een stap verder door uw scheiding óók financieel en fiscaal zo optimaal mogelijk te regelen. Want bij het regelen van een scheiding komt veel meer kijken dan alleen de juridische zaken, de kinderen en de alimentatie. Er spelen veel  financiële vraagstukken, zoals wie blijft er in de woning wonen, wat wordt het inkomen na de scheiding, uw pensioen enzovoorts.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Professionele hulp is noodzakelijk


Handig overzicht onderlinge verschillen

Bent u er nog niet uit door wie u uw scheiding laat regelen? Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsprofessionals voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Scheiding regelen in het kort

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.