Financieel advies bij een scheiding

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden en de financiële gevolgen

Naast emoties spelen financiën een grote rol bij een scheiding. Want de financiën bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Het is daarom een logisch gevolg dat 80% van de scheidingsproblemen over geld gaan. De belangrijkste vragen zijn meestal of u in het huis kunt blijven wonen, wat de hoogte van de alimentatie is en wat u elke maand overhoudt om de boodschappen te kunnen doen. Daarnaast spelen er nog diverse andere financiële zaken mee die bij uw scheiding geregeld moeten worden. En laten we vooral de fiscale gevolgen niet vergeten.


Wat moet er allemaal financieel geregeld worden?

We hebben alle financiële zaken voor u op een rijtje gezet.

Partneralimentatie

Na de echtscheiding blijft u verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Deze onderhoudsplicht staat nu eenmaal in de wet. De partneralimentatie komt in beeld wanneer één van de twee niet volledig in zijn of haar eigen onderhoud kan voorzien en de inkomens dus onderling verschillen.

Kinderalimentatie

Na de scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor de kinderen, zowel voor de zorg als voor de financiën. Kinderalimentatie heeft als doel dat uw kinderen dezelfde dingen kan blijven doen als voor de scheiding.

Pensioen

Ook over uw pensioen zult u afspraken moeten maken en dat is vaak een aardig rekensommetje. In de praktijk blijkt dat het voor scheidende partners vaak lastig is om een keuze te maken tussen verevening en conversie. Het heeft beide voor- en nadelen en vooral ook fiscale gevolgen.

Eigen woning

Een eigen huis is één van de meest complexe puzzelstukken bij een scheiding. Als één van u in de koopwoning wil blijven wonen, dan is de belangrijkste vraag of dat financieel haalbaar is. Daarnaast kent de eigen woning ook een groot aantal fiscale gevolgen zoals de aftrekposten en de eigenwoningreserve.

Het (gemeenschappelijk) vermogen

Bij uw scheiding zal uw gemeenschappelijk vermogen verdeeld moeten worden. Daarvoor moet u het vermogen eerst beschrijven. De eigen woning en onderneming hebben we apart benoemd, maar denk bij gemeenschappelijke vermogen bijvoorbeeld ook aan:

  • De spaargelden en effecten;
  • Het levenslooptegoed;
  • De kapitaalverzekeringen;
  • De vorderingen en schulden

Eigen onderneming

Als een ondernemer gaat scheiden wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Een scheiding kan grote zakelijke gevolgen hebben. Als partners een onderneming delen, dan is er de vraag wie het bedrijf voortzet. Als men een partner moet uitkopen, kan zelfs de continuïteit van het bedrijf in gevaar komen. Hoe gaat u de juiste afspraken maken, ook op fiscaal gebied?

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Financieel advies bij de Scheidingsplanner

  • Financiële positie na scheiding duidelijk in beeld
  • Financieel en fiscaal advies samengevat in een persoonlijk plan
  • Kostenbesparende en vlotte afwikkeling
  • Deskundige begeleiding met een informeel karakter

Financieel en fiscaal advies bij een scheiding is onze expertise. Alle financiële zaken bij een scheiding zoals de alimentatie, de eigen woning en het pensioen worden door ons in het proces meegenomen, uw nieuwe financiële toekomst wordt hierdoor direct inzichtelijk. Dat zorgt voor rust en duidelijkheid. En omdat het uiteindelijk niet alleen om de cijfers draait, worden bij ons de emoties en de belangen van eventuele kinderen ook uitgebreid besproken.

Lees verder

Meer tips en informatie over scheiden

Checklist scheiden
Samen scheiden
Apart scheiden
Samenwoners

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.