Vakantie met de kinderen na de scheiding - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

5 tips voor de vakanties na de scheiding

De zomervakantie komt eraan. Wat zijn uw plannen dit jaar? Lekker thuis blijven en leuke uitstapjes maken met de kinderen? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere en gaat u de zon opzoeken in het buitenland? Wij horen de zee al ruisen, u ook? Wat uw plannen ook zijn, als je gescheiden bent komt er net iets meer bij kijken om alles geregeld te hebben voordat je de koffers echt kunt pakken. Daarom besteden we graag aandacht aan de zomervakantie met 5 tips voor een onbezorgde tijd!

  1. Stem alles duidelijk af

Stem samen als ouders de bestemming van de vakantie af. Wat wil ik? Wat wil de andere ouder? En wat willen de kinderen? Kinderen vinden het namelijk ook erg leuk om betrokken te zijn bij het plannen van de vakantie. TIP: hou hierbij wel zelf de regie; u bepaalt. Spreek ook duidelijk met elkaar af, wie welke kosten van de vakantie betaalt. En neem als overweging mee dat kinderen drie weken achter elkaar bij de ene ouder als heel lang kunnen ervaren en heimwee kunnen krijgen. Ook willen ze nog vaak een deel van de vakantie gewoon thuis zijn. Bijvoorbeeld om een paar dagen bij opa en oma te kunnen logeren of om zich in alle rust te kunnen voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

  1. Maak duidelijke afspraken

In het ouderschapsplan staan de afspraken die u als ouders heeft gemaakt over uw kinderen. Hieronder valt ook de afspraak hoe u samen met de (zomer)vakanties omgaat. Omschrijf deze afspraken concreet in het ouderschapsplan. Want hoe duidelijker u alles omschreven heeft, hoe  minder kans op het ontstaan van conflicten. Heeft u nog geen uitgewerkt ouderschapsplan omdat u bijvoorbeeld nog midden in het scheidingsproces zit? Neem er ook in op dat u als ouders ieder jaar in bijvoorbeeld de maand januari de vakanties voor dat jaar met elkaar afstemt.

Ga naar de andere tips

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Gelukkig worden na een scheiding

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen?

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het gratis boekje aan