Uw pensioen bij uw scheiding - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Uw pensioen bij uw scheiding

Het verdelen van het pensioen wordt vaak vergeten tijdens een scheiding. Vooral vrouwen vergeten het pensioen bij een scheiding. Bijna 70% van de gescheiden vrouwen in Nederland praat tijdens de scheiding niet over het verdelen van het ouderdomspensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Zo’n 45% van hen denkt ten onrechte dat een scheiding geen invloed heeft op hun pensioen. Een scheiding heeft echter wel degelijk gevolgen voor het opgebouwde pensioen van beide partners. Een goed advies tijdens het scheidingstraject maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken voor later.


Pensioen ontbreekt in scheidingsconvenant

Een andere oorzaak is dat het pensioen helaas vaak niet standaard op de agenda staat bij veel scheidingsbemiddelaars, waardoor het pensioen een vergeten kindje wordt bij een scheiding. Omdat het vertrouwen in de scheidingsbemiddelaar vaak groot is en men zelf al teveel aan het hoofd heeft om zaken zelf uit te zoeken, wordt het onderwerp in deze gevallen dan ook niet opgenomen in het scheidingsconvenant met alle gevolgen voor later. Bij de Scheidingsplanner komt het pensioen standaard aan de orde tijdens het opstellen van het Scheidingsplan®.


Pensioen verdelen bij uw scheiding

Het verdelen van de pensioenen kan op onderstaande manieren:

Optie 1:  Pensioenverevening

Bij pensioenverevening hebben u en uw ex-partner ieder recht op de helft van beide ouderdomspensioenen die tijdens het huwelijk of tijdens het geregistreerd partnerschap zijn opgebouwd. Pensioenverevening betekent dat na de pensionering van uw ex-partner, u de helft van zijn/haar pensioenuitkering ontvangt die hij of zij tijdens het huwelijk heeft opgebouwd. En uw ex-partner ontvangt de helft van uw pensioenuitkering, die u tijdens het huwelijk heeft opgebouwd, op het moment van uw pensionering.

Pensioenverevening is een voorwaardelijke verdeling. Als uw ex-partner overlijdt, dan ontvangt u uw eigen volledige ouderdomspensioen en heeft u geen recht meer op uw aandeel in het ouderdomspensioen van uw ex-partner.

Lees verder.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk pensioen in eigen beheer

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.