Echtscheiding ondernemer

Echtscheiding ondernemer

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding, bij ondernemers is dat zelfs één op de twee! Als een ondernemer gaat scheiden wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Schakel dus altijd een financieel expert in die gespecialiseerd is in echtscheidingen én die alle kennis in huis heeft op het gebied van ondernemingen om uw echtscheiding te regelen. De Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest is zonder enige twijfel dé specialist in scheidingen van ondernemers door:

• Jarenlange werkervaring in de accountancy en belastingadvies (onder meer PWC en KPMG)
• Opleiding tot Federatie Belastingadviseur (Register Belastingadviseurs)
• Opleiding tot Master of Financial Planning (MFP)
• Opleiding Estateplanning
• Sinds 2007 gespecialiseerd in echtscheidingen

Wat zijn de gevolgen van scheiding & onderneming

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Als partners een onderneming delen, dan is er de vraag wie het bedrijf voortzet. Als men een partner moet uitkopen, kan zelfs de continuïteit van het bedrijf in gevaar komen. Veel ondernemers zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privé-bezit. Maar in de voorwaarden kan een verrekenbeding zijn opgenomen die onduidelijkheid kan geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een echtscheiding. En wat als men een andere verdeling wenst dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven? Hoe zit het dan met de fiscale aspecten?

Na jaren huwelijk moet ineens duidelijk worden hoe een verrekening van bezittingen moet plaatsvinden:
• Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?
• Wat gebeurt er met het bedrijfspand of de privéwoning?
• Hoe zit het met de waardering van de onderneming?
• Wat zijn de fiscale consequenties van een eventuele uitkoop?
• Wat zijn de gevolgen voor het pensioen in eigen beheer?

Daarnaast spelen natuurlijk nog alle andere onderwerpen mee die bij een echtscheiding geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de alimentatie, een ouderschapsplan, verzekeringen, emoties enzovoorts.

Waarom de Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest?

Wij zijn financiële specialisten die u helder inzicht geven in uw financiële situatie voor en na de scheiding. En die deskundige oplossingen voor complexe financiële problemen hebben. Het is tenslotte al een hele zorg minder wanneer u kunt vertrouwen op de begeleiding van iemand die deskundig en objectief is en van een afstand kan adviseren. We werken in opdracht van beide partners, maar ook op verzoek van één van hen. Een groot voordeel is dat men één adres heeft voor de totale begeleiding van de gehele procedure. Dit zorgt voor:
• Minder zorgen en frustraties
• Meer gemak en besparing van tijd en geld
• Minder kans op moeizame, langlopende en kostbare procedures

Eveline Minkes - Team Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-SoestDe teamleden Eveline Minkes-Palm en Dick Minkes zijn jaren werkzaam (geweest) in de accountancy en belastingadvies. Beide hebben hun kwalificaties behaald als Register Belastingadviseur en Master Financial Planning. Het doorgronden van jaarrekeningen en daaruit de juiste vertaalslag maken naar bijvoorbeeld een alimentatieberekening, vraagt om een specialist die weet waar het in de onderneming om draait: niet het klakkeloos Dick Minkes - Team Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soestovernemen van alleen het resultaat en salaris zonder rekening te houden met de cahsflow, opnamen in rekening courant etc. En die weet om welke fiscale regelgeving het gaat. Wat is de invloed van het huwelijkse goederenregime op de fiscale gevolgen van de toedeling van de onderneming/vennootschap aan één van de partners, de keuze voor wel of niet geruisloos doorschuiven en een eventuele herstructurering van de onderneming.

Er zijn maar weinig advocaten/scheidingsbemiddelaars/mediators die deze kennis in huis hebben.
De Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest wel, ongeacht de rechtsvorm van uw eigen bedrijf!

Waarom de Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 035 – 692 16 69  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen

Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest

Scheiden in Hilversum, Bilthoven, Soest, Naarden, Bussum, Huizen, Laren, Blaricum, Muiderberg, Baarn, Muiden, Weesp, Eemnes, Hilversumse Meent, Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Oud-Loosdrecht, Nieuw Loosdrecht, Hollandsche Rading en Nederhorst den Berg.

Volg ons op

Facebook
LinkedIn
Google+
YouTube

Meer weten?

Bel 035-692 16 69 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.