scheiden met een eigen bedrijf - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden en eigen onderneming

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding, bij ondernemers is dat zelfs één op de twee! Als een ondernemer gaat scheiden wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Schakel dus altijd een financieel expert in die gespecialiseerd is in echtscheidingen én die alle kennis in huis heeft op het gebied van ondernemingen om uw echtscheiding te regelen. De Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest is zonder enige twijfel dé specialist in scheidingen van ondernemers door:

  • Jarenlange werkervaring in de accountancy en belastingadvies (onder meer PWC en KPMG)
  • Opleiding tot Federatie Belastingadviseur (Register Belastingadviseurs)
  • Opleiding tot Master of Financial Planning (MFP)
  • Opleiding Estateplanning
  • Sinds 2007 gespecialiseerd in echtscheidingen

Op 24 september starten wij een nieuw initiatief voor ondernemers en zijn/haar partner die gaan scheiden. Hou deze datum dus goed in de gaten!


Gevolgen scheiden en eigen onderneming

Als een ondernemer gaat scheiden, kan dat grote zakelijke gevolgen hebben. Als partners een onderneming delen, dan is er de vraag wie het bedrijf voortzet. Als men een partner moet uitkopen, kan zelfs de continuïteit van het bedrijf in gevaar komen. Veel ondernemers zijn getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privé-bezit. Maar in de voorwaarden kan een verrekenbeding zijn opgenomen die onduidelijkheid kan geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een echtscheiding. En wat als men een andere verdeling wenst dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven? Hoe zit het dan met de fiscale aspecten?

Na jaren huwelijk moet ineens duidelijk worden hoe een verrekening van bezittingen moet plaatsvinden:

  • Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?
  • Wat gebeurt er met het bedrijfspand of de privéwoning?
  • Hoe zit het met de waardering van de onderneming?
  • Wat zijn de fiscale consequenties van een eventuele uitkoop?
  • En wat zijn de gevolgen voor het pensioen in eigen beheer?

Daarnaast spelen natuurlijk nog alle andere onderwerpen mee die bij een echtscheiding geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de alimentatie, een ouderschapsplan, verzekeringen, emoties enzovoorts.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Scheiden en eigen bedrijf in het kort

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.