Scheiden zonder advocaat - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Is scheiden zonder een advocaat mogelijk?

Veel mensen vragen zich af of scheiden zonder een advocaat mogelijk is. Het antwoord is ja en nee. Als je gaat scheiden, dan moet je een verzoekschrift bij de rechtbank indienen. Alleen een advocaat kan je scheiding aanvragen bij de rechtbank, dit is wettelijk zo geregeld. Je kunt echter wel scheiden zonder een advocaat op het moment dat je voor een scheidingsbemiddelaar kiest die ook dit laatste kleine stukje van het gehele traject voor jou uit handen neemt. Je kunt de echtscheiding dan aanvragen zonder een advocaat in te schakelen. De Scheidingsplanner werkt samen met advocaten, zodat wij ook de aanvraag bij de rechtbank kunnen afronden.

Kunnen samenwoners uit elkaar gaan zonder advocaat?

Voor samenwoners die uit elkaar gaan zijn de rechten en plichten niet vastgelegd in de wet, behalve dat men voor minderjarige kinderen een ouderschapsplan moet opstellen. Dit betekent dat je geen verzoek bij de rechtbank hoeft in te dienen. Je kunt als samenwoners dus zonder advocaat of rechter uit elkaar gaan. Het maakt hierbij niet uit of je wel of geen samenlevingscontract heeft. Uit elkaar gaan bij samenwonen betekent echter wel bijna net zoveel zaken regelen als bij een huwelijk. Om alle zaken goed met elkaar af te wikkelen, kan het verstandig zijn om je te laten begeleiden door een scheidingsadviseur. De Scheidingsplanner kan je op dit vlak uitstekend helpen.

Is scheiden van tafel en bed zonder advocaat mogelijk?

Scheiden van tafel en bed komt tegenwoordig niet heel veel meer voor. Toch kunnen mensen redenen hebben om voor deze vorm van scheiden te kiezen. De echtscheidingsprocedure bij scheiden van tafel en bed is vrijwel gelijk aan de procedure voor een officiële scheiding. Je zult dus ook de stap naar de rechter moeten zetten. Hierdoor is scheiden van tafel en bed zonder advocaat in principe niet mogelijk. Bij scheiden van tafel en bed moet je echter ook (financiële) afspraken met elkaar maken en een echtscheidingsconvenant laten opstellen. Ook moeten de afspraken voor de minderjarige kinderen in een ouderschapsplan vastgelegd worden. Je doet er hierdoor goed aan om een scheidingsadviseur je scheiding van tafel en bed te laten regelen. Bij de Scheidingsplanner is de juridische afwikkeling altijd inbegrepen. Wij zorgen dus ook voor de advocaat en de gang naar de rechtbank.

Hoe kun je de scheiding regelen zonder advocaat?

Door een mediator of scheidingsbemiddelaar in te schakelen die het totale scheidingstraject voor je regelt. Zij nemen namelijk ook de juridische afwikkeling voor hun rekening, zodat je de scheiding kunt regelen zonder een advocaat aan tafel. Je wordt begeleid in het maken van afspraken, er wordt een echtscheidingsconvenant opgesteld en voor de kinderen worden de afspraken in een ouderschapsplan vastgelegd.

Waarom scheiden zonder advocaat of mediator?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten eerst de onderlinge verschillen duidelijk zijn. Wat doet een advocaat of mediator nu precies? In hoofdlijnen handelt een advocaat de scheiding voornamelijk juridisch af. Of je gezamenlijk een advocaat of ieder een eigen advocaat inschakelt, maakt nog wel een wereld van verschil in de aanpak van de scheiding. Het doel van een mediator is voornamelijk gezamenlijk tot afspraken komen, met als uitgangspunt het oplossen van conflicten. Een mediator geeft hierbij nauwelijks tot geen advies of sturing. Gedegen financieel en fiscaal advies is in de regel bij een mediator of advocaat niet mogelijk.

Tip: twijfel je tussen een mediator, advocaat of de Scheidingsplanner? Doe dan de scheiden zonder advocaat test.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Handig overzicht onderlinge verschillen

Bent u er nog niet uit door wie u uw scheiding laat regelen? Voor uw gemak hebben we alle onderlinge verschillen in een handig overzicht duidelijk in kaart gebracht. In het overzicht ziet u wat de diverse scheidingsbemiddelaars voor u doen, wat hun doelen zijn en hoe er wordt omgegaan met de belangen van de kinderen.


Scheiden zonder advocaat in het kort

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.