scheiden op latere leeftijd - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheiden op latere leeftijd met het Pluspakket

Tot de dood ons scheidt… Dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. En zeker ook niet meer op latere leeftijd. Cijfers van het CBS laten namelijk een overduidelijke stijging zien van het aantal echtscheidingen onder 50- en 60-jarigen en zelfs onder de 70- tot 80-jarigen. Enerzijds komt dat omdat het tegenwoordig makkelijker is om te scheiden. Anderzijds omdat men nu anders tegen relaties aankijkt dan vroeger. Zo zijn vrouwen bijvoorbeeld onafhankelijker en zelfstandiger geworden. Hierdoor kunnen ze zelf gemakkelijker een nieuwe toekomst opbouwen. Daarnaast verandert de wereld in rap tempo, durven mensen meer keuzes te maken en zijn er meer mogelijkheden om persoonlijk geluk te behalen.


Scheiden op latere leeftijd en de gevolgen

Hoewel er natuurlijk overeenkomsten zijn met de gevolgen van een scheiding bij 30- en 40-jarigen, zijn er zeker ook verschillen als je na je 50ste gaat scheiden. Op emotioneel gebied zijn de gevoelens vaak gelijk. Het gevoel achtergelaten te worden, niet meer goed genoeg zijn in combinatie met ongeloof, machteloosheid, pijn en onzekerheid is niet leeftijdsgebonden. Wel komt op deze leeftijd de droom van een mooie ouwe dag met elkaar dichterbij. Als die droom op het ‘laatst’ uit elkaar spat, dan is de angst voor het alleen oud worden groot. Misschien gaat u voor het eerst van uw leven wel alleen wonen?

Financiële gevolgen

Vooral op financieel gebied spelen bij een scheiding van 55-plussers bepaalde zaken een veel grotere hoofdrol.  U zit dichter tegen uw pensioen aan of bent al met pensioen, inzicht in de langere termijn wat betreft de inkomsten en uitgaven is nu nog belangrijker dan als u jonger bent. Een wezenlijk verschil is dat er minder naar het huidige inkomen gekeken wordt, maar meer naar het toekomstig vermogen. Als u de vijftig gepasseerd bent, dan is de kans groot dat u meer aan ouderdomspensioen moet verdelen, dan wat u nog aan toekomstig recht zelf kunt opbouwen. Dat wordt niet alleen door uw leeftijd veroorzaakt, maar ook door wat er in de loop der tijd is veranderd aan de pensioenregelingen zelf.

Behoud familiebanden

Ook het behoud van de familiebanden is in deze levensfase erg belangrijk. Vaak wordt er doordeweeks op de kleinkinderen gepast omdat de ouders aan het werk zijn. Volwassen kinderen en kleinkinderen moeten niet gedwongen worden een keuze te maken voor één van de ouders of grootouders. Zij hebben recht op een relatie met beide ouders of opa én oma. Hier zal tijdens de scheiding extra aandacht aan besteed moeten worden.


Ons pluspakket voor scheiden op latere leeftijd

Omdat een scheiding op een latere leeftijd zeker op financieel gebied andere gevolgen kent, hebben wij een speciaal Scheidingsplan ontwikkeld voor 55-plussers: het Pluspakket. In het pakket is voor verschillende onderwerpen een extra verkorte financiële planning opgenomen tot de circa 80-jarige leeftijd van de scheidende partners. Er wordt in het Pluspakket dus veel meer naar de langere termijn gekeken dan bij een scheiding op jongere leeftijd.

Voordelen Pluspakket

•  Geheel toegespitst op wat belangrijk is in deze levensfase
•  Inzicht in uw financiële toekomst voor een langere termijn
•  Extra (financiële) planning voor belangrijke onderwerpen

Bedenk ook dat alle financiële onderwerpen invloed op elkaar hebben. Zoals welk budget er voor de langere termijn beschikbaar is als het pensioen, de AOW en de lijfrenteverzekering ingaat. Is de woonlast voor u dan nog te dragen? Het is daarom van belang om deze zaken extra goed tegen het licht te houden en u hierin te ondersteunen, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. Ons Pluspakket is dus geheel afgestemd op uw wensen en behoeften bij een scheiding in deze leeftijdsfase. Met het Pluspakket van de Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest kunt u uw nieuwe toekomst extra zorgvuldig plannen.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

In het Plus-pakket is er extra aandacht voor:

scheiden op latere leeftijd - woonwensen - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWoonwensen

Indien u na de scheiding in een koopwoning wilt gaan wonen, dan wordt de realiseerbare hypotheek niet alleen maar gebaseerd op het inkomen dat u op dit moment verdient. Ook uw pensioeninkomen wordt in de hypotheekbeoordeling betrokken. Dit kan grote invloed hebben op de woonwensen die u heeft.

scheiden op latere leeftijd - pensioenverevening - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiPensioenverevening

Hoe gaan we om met de verevening van de pensioenen? Delen we de opgebouwde pensioenen 50:50 conform de wet of is het juist raadzamer om tot een andere verdeling over te gaan, bijvoorbeeld in verband met de woonwensen en de realiseerbare hypotheek.

scheiden op latere leeftijd - lijfrenteverzekering - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiLijfrenteverzekering

Als er kapitaal is opgebouwd in lijfrenteverzekeringen: wat daarmee te doen in de verdeling of verrekening van het vermogen? En wanneer heeft u het nodig?

scheiden op latere leeftijd - familiebanden - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiBehoud familiebanden

Altijd standaard een onderdeel van ons scheidingstraject bij welke scheiding dan ook, maar in deze levensfase extra belangrijk. Daarom besteden we in het Pluspakket nog meer aandacht aan dit onderwerp.

scheiden op latere leeftijd - partneralimentatie - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiPartneralimentatie

Welke invloed hebben de pensioen- en eventuele lijfrente-uitkeringen op de partneralimentatie?

Scheiden op latere leeftijd in het kort

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.