Eenzijdig scheiden

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

APART/EENZIJDIG SCHEIDEN | 1 + 1 = 3

Juridisch, financieel en fiscaal in 1

Uiteraard heeft samen scheiden de voorkeur boven apart/eenzijdig scheiden. Het is voor iedereen het beste als de echtscheiding gezamenlijk met een goede begeleiding kan worden geregeld. Dit bespoedigt niet alleen het proces, maar werkt ook kostenbesparend. Bovendien kunt u tijdens een gezamenlijk traject vorm gaan geven aan uw ouderrelatie na de scheiding. Voor de kinderen is dit het allerbeste.

Eigen belangen

Wij begrijpen echter goed dat u bij een scheiding eigen belangen heeft. En dat het wel eens moeilijk wordt gevonden om voor die eigen belangen op te komen. Bijvoorbeeld omdat dit voortkomt uit het rollenpatroon tijdens de relatie. Of dat het enigszins in goede harmonie samen bij een mediator aan tafel zitten om allerlei redenen gewoon weg niet mogelijk is. Apart/eenzijdig scheiden kan dan voor u een optie zijn.

Minder financiële kennis

Het komt ook regelmatig voor dat één van de scheidende partners minder financiële kennis heeft dan de ander. Misschien omdat u zich tijdens de relatie  nooit met de financiële kant heeft bezig gehouden, maar juist voor de kinderen hebt gezorgd. Het hebben van een achterstand in financiële kennis ten opzichte van de ander zorgt vaak voor onrust en achterdocht tussen de scheidende partners. Hoe kunt u, zeker als de financiële situatie complexer is, tot weloverwogen beslissingen komen op het gebied van de financiën als u zich financieel niet sterk genoeg voelt? Bijvoorbeeld als er sprake is van huwelijkse voorwaarden en/of een onderneming.

Unieke werkwijze apart/eenzijdig scheiden

Uiteraard bieden wij binnen onze begeleiding bij een gezamenlijk traject de nodige financiële ondersteuning. Vindt u het echter lastig om voor uw eigen (financiële) belangen op te komen? Dan hebben wij ook een unieke manier van apart/eenzijdig scheiden als u voor eigen adviseur/advocaat wilt kiezen!


Apart/eenzijdig scheiden in een unieke vorm

De Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest heeft een unieke vorm van samenwerking voor apart/eenzijdig scheiden. Wij werken scheiden samen met advocaat Stefanie van Poppel. Daarbij doet ieder waar zij goed in is: Stefanie van Poppel de procedures of het overleg met de andere partij en Eveline Minkes van de Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest het financiële en fiscale vraagstuk. Zo vormen we een team dat op alle fronten van apart/eenzijdig scheiden (juridisch, financieel én fiscaal) goed voor u belangen opkomt!

Eén team met één taak

Wij werken écht in teamverband: zowel Stefanie als Eveline werken samen aan uw dossier en behartigen tezamen úw belangen. Ook gaan wij samen met u aan tafel in gesprek zonder dat dit tot hogere kosten voor u leidt. Ieder heeft haar expertise en wij zijn ervan overtuigd dat door het bundelen van onze juridische, financiële én fiscale krachten u zo optimaal mogelijk begeleid wordt als u voor apart scheiden kiest. Waar het voor een advocaat wel eens moeilijk is om de financiële stromen van bijvoorbeeld een onderneming goed in kaart te brengen, heeft Eveline juist deze expertise door haar werkervaring als belastingadviseur/financieel planner van ondernemers in huis.


Praktijkvoorbeeld apart/eenzijdig scheiden

Ook op het gebied van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst kan het best wel lastig zijn om de financiën goed in kaart te brengen zo blijkt uit het volgende voorbeeld uit de praktijk.

Laten we deze cliënt Jan noemen. Er werd door de advocaat van de andere partij, laten we haar Mieke noemen, terecht gesteld dat er een vordering was omdat Mieke een aflossing had gedaan op de hypotheek van de woning die in bezit was van Jan. Er werd wel geconstateerd dat er een overwaarde door Jan was gerealiseerd bij de verkoop van deze woning. Die overwaarde was door Jan geïnvesteerd in een nieuwe woning die door Jan en Mieke samen, ieder voor de helft, was gekocht.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Hoe werkt apart/eenzijdig scheiden?

Bij apart/eenzijdig scheiden heeft u een kennismakingsgesprek met Stefanie van Poppel en Eveline Minkes samen zodat u tot een beslissing kunt komen of u voor deze wijze van begeleiding wenst te kiezen.

Vervolgens heeft u een gesprek met Stefanie en Eveline waarin de huidige situatie wordt besproken, samen met u bekeken wordt voor welke zaken er op korte termijn voor rust moet worden gezorgd en hoe en wat uw wensen en belangen zijn. U zorgt zelf voor het aanleveren van de benodigde stukken of deze worden voor u bij de andere partij opgevraagd.

Uitwerking financiële vraagstukken

Vervolgens werkt Eveline het financiële gedeelte voor u uit en bespreekt zij dat samen met u zodat u zelf vanuit eigen inzicht tot weloverwogen beslissingen kunt komen en een voorstel richting de andere partij tot stand kan komen.

Lees verder


Bekijk waarom een Scheidingsplan®

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.