Boekentips scheiden of blijven - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Worstelt u met de vraag scheiden of blijven? Daar staat u niet alleen in. Een groot deel van de Nederlanders krijgt vaak te maken met relatieproblemen: ieder relatie kent zijn ups en downs. Er kunnen allerlei aanleidingen zijn voor relatieproblemen, zoals uit elkaar groeien door een druk leven, sleur in uw relatie of ruzies. Relatieproblemen hoeven niet direct een aanleiding te zijn om te gaan scheiden. Zeker als de liefde nog niet over is, heeft u nog voldoende reden om te bekijken of uw relatie weer gelukkig kan worden. Heeft u hierbij ondersteuning nodig? Deze boekentips kunnen u helpen uw relatie te verbeteren; beide boeken kunnen u helpen de juiste beslissing te nemen.

Scheiden of blijven – Mira Kirschenbaum

Scheiden of blijven? Weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze. Of u nu een langdurige relatie hebt of net iemand heeft gevonden, deze vraag is altijd actueel. Veel boeken proberen de breuk te lijmen. Het bijzondere van dit wijze en nuchtere boek is dat het duidelijk maakt waar u tussen kunt kiezen, en op welke gronden.

Mira Kirshenbaum heeft als relatietherapeute twintig jaar lang mensen geholpen bij het zoeken naar de beste oplossing. Haar kennis en ervaring bracht ze bijeen in deze praktische gids. Ze stelt alle cruciale vragen over uw relatie:

  • Welke fouten kunt u vergeven en welke niet?
  • Zullen de dingen die u dwarszitten beter of slechter worden?
  • Hoe goed is uw seksleven en hoe belangrijk vindt u dat?
  • Wat krijgt u als u weggaat; is dat beter of slechter?

Vervolgens helpt ze u verder, door stap voor stap, en met veel voorbeelden uit de praktijk, antwoord op die vragen te geven. Het resultaat is altijd positief. Als u wilt blijven zult u al lezend ontdekken hoe waardevol uw relatie is. Als u besluit te scheiden zal dit boek u laten inzien waarom u dat wilt. Ook dat is goed nieuws, want u weet nu waar u aan toe bent, en u geeft twee mensen hun vrijheid terug.

Scheiden of blijven, Mira Kirschenbaum“Het onderwerp van dit boek is de vraag of een problematische relatie al dan niet moet worden voortgezet. De schrijfster probeert mensen te helpen bij het komen tot een besluit: blijven of uit elkaar gaan. Ze is relatietherapeute in de VS. Haar methode bestaat uit het stellen van een diagnose van de relatie aan de hand van een aantal indringende vragen en talrijke voorbeelden. Elk van deze 36 vragen mondt uit in een zogenoemde ‘richtlijn’ die uitlegt wat in het algemeen zinnig is om te doen of te laten. Het thema scheiden of blijven wordt in dit boek flink uitgediept.”

Het boek is in papiervorm vanaf € 39,99 te verkrijgen bij www.bol.com. Het boek is ook als e-book vanaf € 12,99 bij www.ebook.nl te bestellen.

Hou me vast – Sue Johnson

We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy.

In Houd me vast maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties. Het boek is een bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken.

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een nieuwe loot aan de stam van psychotherapieën. Er zijn meer methodes voor relatietherapie die effect hebben; dit is er een van. De liefde staat centraal in plaats van communicatieregels. Wij willen allemaal basisveiligheid hebben in onze nabije relatie. EFT leert om de liefde weer terug te brengen in de relatie. In zeven stappen wordt deze methode beschreven voor zowel hulpvragenden als hulpverleners.

Hou me vast - Sue Johnson“De schrijfster, Amerikaans psychotherapeute, ontdekte dat reacties tussen mensen geen intellectuele, maar emotionele reacties waren. Emotionele sleutelmomenten, zowel negatieve als positieve, bepalen een relatie. Dit boek is bedoeld als zelfhulpboek, maar vervangt zeker geen therapie. Lees het daarom stap-voor-stap en herhaal. Belangrijke kernthema’s zijn onder meer: ruzies zijn vormen van protest tegen het verlies van emotionele verbondenheid. Onze geliefde is de schuilplaats in het leven, anders staan wij in de kou. De interacties worden steeds negatiever wanneer de basisbehoefte ontbreekt. Durf in een dialoog terug te kijken op een crisis of conflict. De band met elkaar, de verbondenheid kan ook door seks en aanrakingen versterkt of hersteld worden. Een boeiend en pittig boek voor mensen met voorkennis en motivatie.”

Het boek is in papiervorm vanaf € 15,-  en als e-book vanaf € 9,99 te verkrijgen bij www.bol.com.