Hulp nodig bij uw scheiding? Maak gelijk de juiste keuze | Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest

U heeft tegenwoordig heel veel keuze uit professionals die uw scheiding kunnen regelen. Iedere professional heeft hierbij zijn eigen expertise en insteek. Zo is de één bijvoorbeeld gespecialiseerd in het juridische regelen van uw scheiding en de ander is juist weer goed in het begeleiden van de gesprekken. In onze kennismakingsgesprekken horen we dan ook best vaak dat veel mensen keuzestress hebben gehad voordat ze een keuze konden maken. En ervaren wij helaas ook dat mensen soms spijt hebben gehad van hun keuze, bijvoorbeeld als wij voor een second opinion worden ingeschakeld. Wij schetsen u een voorbeeld uit onze dagelijkse praktijk.

Wat was de situatie

In dit voorbeeld werd een Scheidingsplanner geraadpleegd door een man, die met zijn vrouw middenin het scheidingsproces bij een ervaren advocaat/mediator zat. De reden daarvoor was dat hij twijfelde of de draagkrachtberekeningen van de partneralimentatie juist waren uitgevoerd. Op zijn verzoek heeft de betreffende Scheidingsplanner daarom voor hem berekend wat volgens Tremanormen een gepast bedrag voor de partneralimentatie zou zijn. Met de man werd uitgebreid afgestemd met welk inkomen en met welke kosten we hierbij rekening moesten houden. Daarna hebben we in een gesprek toegelicht hoe we die draagkrachtberekening hebben opgebouwd en hoe de uitkomst gehanteerd moet worden. Gelukkigerwijs bleek het toch allemaal niet tegen te vallen en keerde hij opgelucht naar zijn advocaat/mediator terug .

Dat betekent eind goed, al goed?

Helaas toch niet helemaal. De man kwam later alsnog samen met zijn vrouw terug. Ze wilden door ons graag uitgebreid voorgelicht worden over de opties om er voor te zorgen dat de vrouw de eigen woning kon overnemen. Met de advocaat/mediator kwamen zij er namelijk niet uit en was verkoop van de woning de enige mogelijkheid. We zijn ook hiermee voor hun aan de slag gegaan en hebben voor hun een passende oplossing gevonden door een combinatie van financieringsmogelijkheden creatief te gebruiken. Een oplossing die door onze expertise wel gevonden kon worden. Met als gevolg dat de vrouw gelukkig met de kinderen in de woning kon blijven wonen.

 De moraal van dit verhaal?

Ondanks dat ze natuurlijk blij zijn dat zij ons hebben ingeschakeld voor een second opinion, gaven ze aan dat zij zich een hele hoop stress en extra kosten hadden kunnen uitsparen als zij direct de scheiding door ons hadden laten regelen. Ze realiseerden zich achteraf dat door onze financiële achtergrond wij talloze praktische zaken in het traject meenemen waar bijvoorbeeld mediators en advocaten niet aan denken. Maar gedane zaken nemen nu eenmaal altijd geen keer. Daarom adviseren deze klanten u om u vooraf goed te oriënteren op uw keuze, ongeacht eventuele keuzestress. Wat past bij u, wat is voor u belangrijk, wat is uw situatie en wat wilt u dat er goed geregeld wordt, daar draait het om. En neem hierbij in aanmerking dat elke scheiding echt maatwerk is en dat er hierdoor niet in standaardoplossingen kan worden gedacht. En omdat u voor uw nieuwe toekomst beslissingen moet gaan nemen, zullen alle zaken die u geregeld wilt hebben eerst kritisch bekeken moeten worden voordat u juiste keuzes en afspraken kunt maken.