etappe 6 - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

Na de beklimmingen van rit 5 in het Centraal Massief lijkt de 6e etappe 100% op maat van sprinters. Veel golvende wegen en drie gecategoriseerde klimmetjes staan op het menu. Op ons menu staat vandaag de volgende stap in het scheidingstraject: zoek de juiste hulp. Maar waarom eigenlijk?

Voor iedere scheiding geldt dat er een hoop rompslomp bij komt kijken. Hoe verdelen we onze bezittingen en schulden? Wie neemt de huisdieren mee? Wat doen we met ons koophuis? En uiteraard: hoe verdelen we de zorg voor de kinderen? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Daarnaast heeft een scheiding over het algemeen ook grote financiële gevolgen. Denk aan de verdeling van het vermogen of het pensioen en de berekening van de alimentatie.

Als u dit soort zaken zorgvuldig en in goed overleg wilt regelen, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Zodat u begeleid wordt bij het maken van de juiste afspraken.

Onderzoek onder gescheiden mensen

Uit een onderzoek* onder gescheiden mensen is gebleken dat het inschakelen van professionele hulp door ruim driekwart van de ondervraagden noodzakelijk wordt geacht. Het zoveel moeten regelen valt namelijk tegen, net als het maken van afspraken met elkaar.

De enquête geeft ook aan dat men met name veel moeite heeft met alle zaken rondom de kinderen en de financiën. Dat is ook logisch, want als u gaat scheiden geeft dat met name veel onzekerheid voor de financiële toekomst. Uit het rapport is ook gebleken dat men achteraf gezien aangeeft dingen anders te hebben gedaan of informatie te hebben gemist. Men had vooral meer behoefte aan informatie over rechten en plichten en financiële zaken.

Vaak heeft men zelf weinig kaas gegeten van alle onderwerpen die bij een scheiding komen kijken. Door professionele hulp in te schakelen van een partij die wel van álle onderwerpen kennis en ervaring heeft, worden alle zaken rondom de scheiding aan u uitgelegd zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen. Met afspraken die in de praktijk ook echt werken. De Scheidingsplanner is één van de weinige partijen die u dit allemaal kan bieden.