etappe 21 - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

Zowel de Tour de France als de Tour de Divorce naderen de finish. Nog 3 etappes en dan is de eindstreep in zicht. Vandaag is de klim naar de Mont Blanc de laatste aankomst bergop. Onze laatste klim is het echtscheidingsconvenant. Hoewel we het moeilijkste gedeelte eigenlijk al achter de rug hebben, kan dit moment zeker op emotioneel gebied toch nog zwaar aanvoelen.

Het echtscheidingsconvenant is namelijk de officiële overeenkomst opgesteld door een notaris of advocaat. Hier worden alle afspraken tussen u en uw ex-partner met betrekking tot de scheiding in vastgelegd. Dus alle afspraken over de kinderen, de alimentatie, de woning, het pensioen enzovoorts. Wij vertalen alle afspraken door in het echtscheidingsconvenant, we spreken het met u door en alles wordt door de advocaat uit ons team nog juridisch getoetst.

Nadat u akkoord bent en het convenant heeft ondertekend, wordt het convenant tezamen met het verzoek tot echtscheiding door onze advocaat naar de rechtbank gestuurd, waarna de rechter de uitspraak doet. De rechter bekrachtigt dan de afspraken die u heeft gemaakt, waardoor u verplicht bent u aan de afspraken te houden. Een convenant is niet verplicht bij een echtscheiding, maar zorgt er wel voor dat de scheiding snel geregeld is.