Boekentips relatie en relatieproblemen

Twijfelt u over uw relatie? Daar staat u niet alleen in. Ongeveer 70 procent van de Nederlanders krijgt op enig moment te maken met relatieproblemen. De oorzaken van deze relatieproblemen kunnen divers zijn, bijvoorbeeld uit elkaar groeien door een druk leven, sleur in uw relatie of ruzies. Ook grote veranderingen kunnen uw relatie onder druk zetten, zoals het krijgen van kinderen, financiële problemen, ziekte of overlijden. Relatieproblemen hoeven niet direct een aanleiding te zijn om te gaan scheiden. Zeker als de liefde nog niet over is, heeft u nog voldoende reden om te bekijken of uw relatie weer gelukkig kan worden. Heeft u hierbij ondersteuning nodig? Deze 5 boektips kunnen u helpen uw relatie te verbeteren.

relaties, hoe doe je dat - Karin WagenaarRelaties, hoe doe je dat? – Karin Wagenaar

Relaties, hoe doe je dat? laat zien hoe relaties zich ontwikkelen en hoe de situatie waarin je bent opgegroeid, daar invloed op heeft. Het boek helpt je om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve patronen te doorbreken. Je ontdekt hoe je jezelf kunt blijven in een relatie, terwijl je tegelijk open blijft staan voor je partner.

Hou me vast - Sue JohnsonHou me vast – Sue JohnsonHou me vast – Sue Johnson

Houd me vast, een bestseller voor die aan hun relatie willen werken. In de zoektocht naar liefde, steun en verbondenheid hebben we soms allemaal een beetje hulp nodig. Dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy, biedt die hulp in de vorm van haar boek ‘Houd me vast’. Het boek is bijzonder plezierig leesbaar. Vanuit herkenbare gesprekken met 7 verschillende stellen maakt ze inzichtelijk wat er in relaties gebeurt en hoe het anders kan.

het relatieboek - 365 dagen succesvolHet relatieboek – 365 dagen succesvol

De boodschap van ‘365 dagen succesvol: het relatieboek’ is simpel: om je relatie te laten slagen moet je jezelf blijven. Als je stevig naast elkaar staat, elkaar de ruimte geeft en groot over elkaar denkt, dan komt je relatie vanzelf tot bloei. Met dit boek ontdek je hoe je heel eenvoudig een liefdevolle relatie kunt hebben en houden. In 13 eenvoudige stappen leer je investeren in jezelf en je partner, om zo uiteindelijk een duurzame relatie te creëren.

Liefde is een werkwoord - Alfons VansteenwegenLiefde is een werkwoord – Alfons Vansteenweegen

Een klassieker voor iedereen die een leven lang wil werken aan zijn of haar relatie. In dit boek richt de auteur zich tot partners die samen-leven. Hij tracht hen te helpen hun relatie te verbeteren. Daartoe biedt hij een aantal bruikbare opvattingen omtrent relaties en hij illustreert zijn visie met veel herkenbare voorbeelden uit de praktijk van elke dag.

Onze liefde - Ingeborg BoschOnze liefde – Ingeborg Bosch

Hoe elkaar (terug) te vinden en niet (meer) kwijt te raken. Dat is in feiten de essentie van dit boek. Ook al doen huidige relatieproblemen of twijfels wellicht anders vermoeden, de liefde blijkt vaak relatief eenvoudig terug te vinden of te behouden. In dit boek wordt concreet, pakkend en herkenbaar beschreven hoe je dit kunt doen. Daarnaast is het boek vooral ook een samen-doeboek.