Hoe maakt u er na de scheiding fijne feestdagen van - Scheiidngsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe maakt u er na de scheiding fijne feestdagen van?

Kerst wordt alom gezien als een gezellige tijd, een tijd voor samen zijn. Kerstboom, lichtjes, cadeautjes en kerstliedjes op de radio. Folders op de deurmat die het ideale plaatje schetsen met prachtige foto’s van gezinnen gezamenlijk aan het Kerstontbijt of diner. Wij horen echter van gescheiden ouders dat ze vaak tegen deze dagen opzien, omdat het gezin niet echt een gezin meer genoemd kan worden en deze dagen helemaal niet meer als ‘feest’ voelen. Het liefst zouden ze het kerstfeest overslaan. En hoewel wij de emotie daarachter begrijpen, kunt u er toch ook na de scheiding fijne dagen van maken. Wij geven u een aantal tips hoe u dit kunt aanpakken.


Relativeer de situatie

Probeer de situatie te relativeren. Bent u misschien iets te melancholisch en kijkt u daarom terug op hoe het had moeten zijn? Waren de feestdagen tijdens uw huwelijk echt het geheel perfecte plaatje met die brandende open haard, die prachtig gedekte tafel en dat laagje sneeuw buiten? Kloppen al die mooie herinneringen wel helemaal? Of was het ook misschien ook wel een heel stressvolle periode in uw huwelijk, met allerlei verplichtingen en spanningen? Probeer dit ideale plaatje dus los te laten. Kijk ook niet teveel achterom, maar kijk naar de dingen die u wél heeft, alleen of met uw kinderen. En natuurlijk horen de emoties er ook gewoon bij. Die zijn niet opeens weg omdat het kerstfeest is. Geef deze emoties dan ook de ruimte, maar laat ze niet de overhand voeren.


Overleg op tijd

Tijdens het scheidingstraject heeft u samen een ouderschapsplan gemaakt, met daarin de afspraken over wie wanneer de kinderen heeft. Toch zien wij in de praktijk dat het juist voor de feestdagen niet altijd makkelijk is om hier goede afspraken over vast te leggen. Dat komt vaak omdat een hoop andere mensen hier ook belangen bij hebben. Zoals opa’s, oma’s, ex-schoonouders, nieuwe schoonouders, nieuwe partners met kinderen die ook een omgangsregeling hebben. Als er met veel mensen en bijbehorende wensen rekening moet worden gehouden, dan kan de invulling van de feestdagen best wel complex worden. Ga om stress te vermijden dus ieder jaar tijdig met elkaar in overleg hoe de feestdagen ingevuld gaan worden. Al met al kan dat een complexe puzzel worden.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk fijne feestdagen in het kort

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.