Fijne feestdagen na de scheiding - Scheidingsplanner Hilversum - Bilthoven - Soest - Het Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Hoe maakt u er na de scheiding samen fijne feestdagen van?

Kerst wordt alom gezien als een gezellige tijd, een tijd voor samen zijn. Een versierde kerstboom, overal lichtjes, cadeautjes voor iedereen en herkenbare kerstliedjes op de radio. Gescheiden ouders zien in het eerste jaar na de scheiding vaak tegen deze dagen op. Het aangename gevoel van fijne kerstdagen is naar de achtergrond verdwenen. Reden is meestal omdat het gezin niet meer een echt gezin genoemd kan worden. Het liefst slaan ze het kerstfeest een keer over. Hoewel wij de emotie daarachter begrijpen, kunt u er toch na de scheiding fijne kerstdagen van maken. Wij geven u een aantal tips hoe u dit kunt aanpakken.

Relativeer de situatie

Probeer de ontstane situatie te relativeren. Bent u misschien iets te melancholisch en kijkt u daarom terug op hoe het had moeten zijn? Waren de kerstdagen tijdens uw huwelijk echt het geheel perfecte plaatje met die brandende open haard, die prachtig gedekte tafel en dat laagje sneeuw buiten? Misschien was het wel een stressvolle periode in uw relatie met allerlei verplichtingen en bijbehorende spanningen? Als u de nieuwe situatie kunt aanvaarden is er ruimte om dit perfecte plaatje los te laten. Probeer te focussen op de nieuwe toekomst. Kijk naar de dingen die u wél heeft, alleen of met uw kinderen. Natuurlijk horen de emoties van teleurstelling en/of verdriet hier ook gewoon bij. Geef deze emoties voldoende ruimte, maar laat ze niet de overhand voeren.

Vraag hulp

Het samen vieren van de kerstdagen is een algemeen bekende wens. Als dat niet lukt na de scheiding is dat een vervelende situatie, zeker als de kinderen op zo’n moment bij de andere ouder zijn.

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.