Apart scheiden

APART SCHEIDEN | 1 + 1 = 3

Juridisch, financieel en fiscaal in 1

Uiteraard is het voor iedereen het beste als de echtscheiding gezamenlijk met een goede begeleiding kan worden geregeld. Dit bespoedigt niet alleen het proces, maar werkt ook kostenbesparend. Bovendien kunt u tijdens een gezamenlijk traject vorm gaan geven aan uw ouderrelatie na de scheiding. Voor de kinderen is dit het allerbeste.

Wij begrijpen echter goed dat u bij een scheiding eigen belangen heeft. En dat het wel eens moeilijk wordt gevonden om voor die eigen belangen op te komen, bijvoorbeeld omdat dit voortkomt uit het rollenpatroon tijdens de relatie. Of dat het enigszins in goede harmonie samen bij een mediator aan tafel zitten om allerlei redenen gewoon weg niet mogelijk is.

Het komt ook regelmatig voor dat één van de scheidende partners minder financiële kennis heeft dan de ander. Omdat je je tijdens de relatie wellicht nooit met de financiële kant hebt bezig gehouden maar juist voor de kinderen hebt gezorgd. Het hebben van een achterstand in financiële kennis ten opzichte van de ander zorgt vaak voor onrust en achterdocht tussen de scheidende partners. Hoe kun je, zeker als de financiële situatie complexer is, tot weloverwogen beslissingen komen op het gebied van de financiën als je je financieel niet sterk genoeg voelt? Bijvoorbeeld als er sprake is van huwelijkse voorwaarden en/of een onderneming. Uiteraard bieden wij binnen onze begeleiding bij een gezamenlijk traject de nodige financiële ondersteuning, maar als u het lastig vindt om voor uw eigen (financiële) belangen op te komen dan hebben wij ook een unieke wijze van begeleiding als u voor eigen adviseur/advocaat wil kiezen!

Unieke samenwerking

De Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest heeft een unieke vorm van samenwerking voor scheidingen waarin het niet mogelijk is om samen de scheiding te regelen. Wij werken voor deze scheidingen samen met advocaat Ellis Zeeuw van der Laan met Advocatenkantoor Zeeuw van der Laan, eveneens gevestigd in Het Ondernemershuys te Hilversum. Daarbij doet ieder waar zij goed in is: Ellis Zeeuw van der Laan de procedures of het overleg met de andere partij en Eveline Minkes van de Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest het financiële en fiscale vraagstuk. Zo vormen we een team dat op alle fronten: juridisch, financieel én fiscaal goed voor u belangen opkomt! 3 verschillende vakgebieden gegoten in 1 vorm van dienstverlening.

Wij werken écht in teamverband: zowel Ellis Zeeuw van der Laan als Eveline Minkes werken samen aan uw dossier en behartigen tezamen úw belangen en gaan ook samen met u aan tafel in gesprek zonder dat dat tot hogere kosten voor u leidt. Ieder heeft haar expertise en wij zijn ervan overtuigd dat door het bundelen van onze juridische, financiële én fiscale krachten u zo optimaal mogelijk begeleid wordt. Waar het voor een advocaat wel eens moeilijk is om de financiële stromen van bijvoorbeeld een onderneming goed in kaart te brengen, heeft Eveline Minkes juist deze expertise door haar werkervaring als belastingadviseur/financieel planner van ondernemers in huis.

Het voordeel van deze samenwerking

Ook op het gebied van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst kan het best wel lastig zijn om de financiën goed in kaart te brengen zo blijkt uit het volgende voorbeeld uit de praktijk.

Laten we deze cliënt Jan noemen. Er werd door de advocaat van de andere partij, laten we haar Mieke noemen, terecht gesteld dat er een vordering was omdat Mieke een aflossing had gedaan op de hypotheek van de woning die in bezit was van Jan. Er werd wel geconstateerd dat er een overwaarde door Jan was gerealiseerd bij de verkoop van deze woning. Die overwaarde was door Jan geïnvesteerd in een nieuwe woning die door Jan en Mieke samen, ieder voor de helft, was gekocht. Er werd echter volledig aan voorbij gegaan dat Jan hierdoor wel een vordering op Mieke had gekregen voor de helft van de door Jan geïnvesteerde overwaarde. Mieke en haar advocaat hadden die slag van het ontstaan van een vordering echt gemist. Een verschil van € 45.000 in het nadeel van Jan die door de expertise van Eveline Minkes werd recht getrokken. Door goed naar de feiten en omstandigheden te kijken en deze in kaart te brengen, wordt er een evenwichtigere scheiding bereikt.

Ook op fiscaal gebied voor bijvoorbeeld lijfrentes, de eigen woning en pensioenen heeft deze samenwerking voordelen voor u omdat de fiscale expertise vaak ontbreekt.

Denk ook aan de gevallen dat er in het verleden erfenissen of schenkingen zijn ontvangen en niet duidelijk is hoe die nu bij de scheiding moeten worden meegenomen: onze expertise zorgt ervoor dat inzicht wordt verkregen en alles met een goede onderbouwing met de andere partij kan worden besproken.

HOE WERKT HET?

evelineU heeft een kennismakingsgesprek met Ellis Zeeuw van der Laan en Eveline Minkes samen zodat u tot een beslissing kunt komen of u voor deze wijze van begeleiding wenst te kiezen.

Vervolgens heeft u een gesprek met Ellis Zeeuw van der Laan en Eveline Minkes waarin de huidige situatie wordt besproken, samen met u bekeken wordt voor welke zaken er op korte termijn voor rust moet worden gezorgd en hoe Ellis defen wat uw wensen en belangen zijn. U zorgt zelf voor het aanleveren van de benodigde stukken of deze worden voor u bij de andere partij opgevraagd.

Vervolgens werkt Eveline Minkes het financiële gedeelte voor u uit en bespreekt zij dat samen met u zodat u zelf vanuit eigen inzicht tot weloverwogen beslissingen kunt komen en een voorstel richting de andere partij tot stand kan komen.

Wij zoeken in goed overleg met de andere partij naar oplossingen, met oog voor elkaars standpunten en emoties. In goed overleg kunt u tenslotte veel meer bereiken. Wij sturen in veel situaties aan op een viergesprek met uw partner en zijn/haar adviseur of advocaat. Het startpunt is het overleg openhouden en een positieve sfeer behouden. Wij zijn uw vertrouwenspersoon, Ellis Zeeuw van der Laan voert de gesprekken met daarin onder andere de onderhandelingen met uw partner en/of zijn/haar adviseur. Leidt dat niet tot overeenstemming, dan zorgt Ellis Zeeuw van der Laan voor de gerechtelijke begeleiding, waarin Eveline Minkes haar bijdrage op het financiële vlak levert.

Benieuwd hoe onze klanten dit ervaren?

Na zijn scheiding te hebben geregeld, hebben we de heer HB te S gevraagd een beoordeling te schrijven. Maar in plaats van alleen een beoordeling te geven, heeft hij zijn scheidingsverhaal en persoonlijke ervaring met ons gedeeld. Een verhaal én ervaring waar wij met recht trots op zijn!

Lees hier het verhaal en de persoonlijke ervaring

Waarom de Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 035 – 692 16 69  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen

Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest

Scheiden in Hilversum, Bilthoven, Soest, Naarden, Bussum, Huizen, Laren, Blaricum, Muiderberg, Baarn, Muiden, Weesp, Eemnes, Hilversumse Meent, Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Oud-Loosdrecht, Nieuw Loosdrecht, Hollandsche Rading en Nederhorst den Berg.

Volg ons op

Facebook
LinkedIn
Google+
YouTube

Meer weten?

Bel 035-692 16 69 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.