Vakantie kan de ultieme relatietest zijn. Ga ik scheiden of blijven? - Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Vakantie, de ultieme relatietest?

Vakantie, we kijken er bijna het hele jaar naar uit. Plannen worden vaak al vroeg in het jaar gemaakt. Waar gaan we naar toe? Weer naar onze favoriete camping in Frankrijk of trekken we dit jaar eens rond in de wijde natuur? Vakantie staat in ieder geval voor lekker de boel de boel laten, niks moet en alles mag en samen heerlijk genieten van je vrije tijd.

Vakantie kan echter ook een ultieme relatietest zijn. Niet voor niets zien we na de zomervakantie altijd het hoogste aantal echtscheidingsaanvragen. Volgens psychologen verhoogt de vakantie de kans op conflicten. De vreemde omgeving, een ander levenspatroon en het meer dan gebruikelijk op elkaars lip zitten, heeft hier veel invloed op. En zeker als je andere ideeën of interesses hebt over de invulling van de vakantie. Wat als uw partner liever op het strand ligt, terwijl u musea wilt gaan bezoeken? Net als in het ‘echte’ leven, zult u compromissen moeten sluiten.


Laatste redmiddel?

Vaak wordt de vakantie ook aangegrepen om de relatie nieuw leven in te blazen. Loopt uw relatie echter al voor de vakantie niet lekker, omdat u bijvoorbeeld uit elkaar aan het groeien bent, dan zult u tijdens de vakantie er ook echt aan moeten werken. Alleen rust, ontspanning en tijd voor elkaar, zal niet tot de oplossing leiden. Een relatie is immers investeren in elkaar.

U zult de pijnpunten boven water moeten halen, verwachtingen naar elkaar moeten uitspreken en afspraken met elkaar moeten maken over hoe samen verder. Wees eerlijk tegen elkaar en spreek dingen uit, want anders kunnen kleine dingetjes opgeblazen worden en de emmer doen overlopen. Zoals bijvoorbeeld het verkeerd opzetten van de tent. En bedenk vooraf dat u ook ná de vakantie tijd voor elkaar zult moet blijven vrijmaken.


Tips om tijdens de vakantie uw relatie te behouden

Wilt u uw vakantie aangrijpen als serieuze mogelijkheid om een positieve draai te geven aan uw relatie? Graag geven wij u een aantal tips* om de kans van slagen te vergroten.

  • Probeer voor de vakantie al zo veel mogelijk voorbereidingen op tijd te treffen. Neem als het kan een paar dagen eerder vrij. Zorg dat uw eigen tempo al wat lager ligt vóór u op vakantie gaat.


Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk vakantie en relatie in het kort

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.