Waarom de Scheidingsplanner

Begeleiding van begin tot eind
Met financieel en fiscaal advies
Oog voor de emoties
 Oplossings- en toekomstgericht
 Informele wijze en heldere taal
 Inclusief juridische afwikkeling

Scheidingsprocedure

Een echtscheidingsprocedure, hoe werkt dat nou en wat komt er allemaal bij kijken? Heb ik een advocaat nodig en moet ik altijd naar de rechter? Wat kost een scheiding en wat betekent een scheiding van tafel en bed? We leggen het u graag in het kort even uit.


De procedure zelf

Geen scheiding is hetzelfde. Hoe de echtscheidingsprocedure verloopt, is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld van de manier waarop u samenleeft: u bent getrouwd, woont samen of u heeft een geregistreerd partnerschap. In de meeste gevallen zult u te maken krijgen met de rechtbank. Globaal ziet de procedure er als volgt uit:

  • Afspraken maken over bijvoorbeeld de alimentatie, de verdeling van de bezittingen en schulden, de eigen woning en het pensioen. Deze afspraken kun je vastleggen in een echtscheidingsconvenant.
  • Het eventueel treffen van een voorlopige voorziening
  • Opstellen ouderschapsplan bij minderjarige kinderen
  • Indienen verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank
  • Echtscheiding (uitspraak rechter) laten bijschrijven in de registers van de burgerlijke stand

Zie ook stappenplan scheiding


 Scheiding van tafel en bed

 Een scheiding van tafel en bed houdt in dat u voor de wet nog wel met elkaar getrouwd bent, maar feitelijk niet meer samenleeft omdat dit niet meer gaat. Sommige mensen doen dit vanuit hun geloof of vanwege bepaalde financiële redenen. Min of meer komt het er op neer dat u gescheiden van elkaar wilt leven: u deelt samen geen tafel en bed meer.

Deze vorm van scheiden komt steeds minder voor, omdat de wet u niet meer verplicht tijdens het huwelijk samen te wonen. Een scheiding van tafel en bed kan alleen aangevraagd worden als men getrouwd is. Bij een geregistreerd partnerschap is scheiding van tafel en bed niet mogelijk. Hoewel een scheiding van tafel en bed geen officiële scheiding is, is de procedure vrijwel gelijk aan de echtscheidingsprocedure. U heeft in ieder geval een advocaat nodig en zult u bij minderjarige kinderen ook een ouderschapsplan moeten opstellen.

Lees meer over scheiden van tafel en bed

 

Lees verder

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Neem de eerste stap naar uw nieuwe toekomst!
Bel 035 – 692 16 69 of vul uw gegevens is en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Bekijk de top 4 vragen over scheiden

Kwaliteit verzekerd

Ben achteraf nog steeds heel blij, dat ik het op deze manier heb aangepakt, heb me in deze moeilijke tijd gesteund gevoeld, en ik zou gezien mijn ervaring dit aan iedereen aanraden. Heb er ook heel veel van geleerd, inderdaad ”de totaaloplossing voor elke scheiding”.

 Lees meer ervaringen

Meer over de Scheidingsplanner Bilthoven – Hilversum – Huizen – Naarden – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hierbij houden we natuurlijk altijd oog voor de emoties. Alle kennis en kunde hebben we hiervoor zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Gratis scheidingsboekje van de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't GooiWilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders.

In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.