Hoe kan ik de scheiding verwerken?

Marleen: “Eigenlijk deed het er niet toe wie het initiatief nam, we kwamen allebei in een achtbaan te zitten. Ons leven stond op zijn kop”

Hoe kan ik de scheiding verwerken?

Bij een echtscheiding lijkt uw leven wel een achtbaan. De emoties vliegen alle kanten uit en hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar continue af. Gewone alledaagse dingen kunnen u soms ineens teveel worden. Dat speciale liedje op de radio. Of die romantische film op televisie. Een liefkozend stel op straat. En intussen draait de wereld gewoon door alsof er niks gebeurd is. Uw werk, kinderen en andere zaken blijven ook uw aandacht vragen. Vaak is het een hectische tijd, met weinig ruimte voor het verwerken van uw boosheid en verdriet.

Hoeveel verwerkingstijd u nodig heeft, is afhankelijk van uw situatie. Elke scheiding is namelijk verschillend. En een ieder zal op zijn eigen manier de scheiding verwerken. Iemand kan de scheiding al beginnen te verwerken op het moment dat ze voor het eerst aan scheiden denken. In stilte wordt er dan al afscheid genomen van het huwelijk. Dat kan soms al voordat het onderwerp scheiding met de partner is besproken. Maar als iemand de scheiding niet heeft zien aankomen, dan is het een heel ander verhaal. Dit is dan zo’n  onverwachte klap waardoor het proces van de echtscheiding verwerken vaak veel langer duurt.

Globaal duurt het meestal tussen de twee en vijf jaar om een nieuw leven weer op de rit te hebben. 

Scheiding verwerken: hulp biedt uitkomst

Een scheiding is voor velen een uiterst stressvolle gebeurtenis. Een scheiding verwerken wordt vaak zelfs vergeleken met het overlijden van een partner. Uit onderzoek* blijkt dat met name machteloosheid, woede en pijn de boventoon voeren. Het traject van de scheiding verwerken wordt beïnvloed door uw karakter, uw ervaringen in het verleden en de steun die u uit uw omgeving krijgt.

Het inschakelen van professionele begeleiding kan u helpen om uw leven weer op de rails te krijgen. U hoeft u zich er ook absoluut niet voor te schamen om hulp te zoeken, u staat hier niet alleen in. Een echtscheiding verwerken gaat immers echt niet vanzelf en heeft tijd nodig. Voor professionele hulp kunt u  uit een aantal mogelijkheden kiezen:

• Met hulp van de huisarts
• Met hulp van een psychiater
• Met hulp van een mediator
• Met hulp van een coach

Een minder grote stap is het bezoeken van een online forum over scheiden. Of misschien is een zelfhulpgroep of een praatgroep meer iets voor u. Vooral als uw sociale netwerk niet zo groot is, kunnen (online) gesprekken met mensen die in dezelfde situatie zitten al een hele troost zijn.

  • machteloosheid
  • woede
  • pijn
  • onzekerheid
  • eenzaamheid
  • berusting

Welke emoties spelen er?

In onze aanpak wordt stilgestaan bij het onderwerp ‘scheiding verwerken’. Kijken we waar een ieder staat in het proces. Is de oorzaak duidelijk of heeft u nog behoefte aan een toelichting? Als tijdens het traject emoties naar voren komen, staan we stil bij die oorzaak en wat er aan gedaan kan worden.

Meer weten over scheiden? Lees ook:

Waarom de Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 035 – 692 16 69  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen

* Bron: TNS NIPO

Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest

Scheiden in Hilversum, Bilthoven, Soest, Naarden, Bussum, Huizen, Laren, Blaricum, Muiderberg, Baarn, Muiden, Weesp, Eemnes, Hilversumse Meent, Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Oud-Loosdrecht, Nieuw Loosdrecht, Hollandsche Rading en Nederhorst den Berg.

Volg ons op

Facebook
LinkedIn
Google+
YouTube

Meer weten?

Bel 035-692 16 69 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.