Regelen we de scheiding samen of alleen?

Regelen we de scheiding samen of alleen?

Een echtscheiding verloopt het soepelst, wanneer u het samen regelt. Maar het contact met de ex-partner is meestal niet makkelijk. Emoties maken het soms lastig om samen beslissingen te nemen. Het is daarom een belangrijke beslissing of u de scheiding in overleg met uw ex-partner wilt regelen, of dat u ieder een eigen adviseur inschakelt.

Wij adviseren u de echtscheiding gezamenlijk te regelen. Dit bespoedigt niet alleen het proces, maar werkt ook kostenbesparend. Bovendien is het in het belang van uw kinderen om zo goed mogelijk samen afspraken te maken om uw ouderrelatie na de scheiding vorm te kunnen geven. .

De scheiding samen regelen

De scheiding is misschien niet uw keuze. Maar u wilt het liefst alles toch in goed overleg regelen. U wilt er graag samen uitkomen zonder strijd. Zeker als er kinderen zijn, wilt u met elkaar in gesprek blijven, u moet immers als ouders samen verder. Het samen inschakelen van één deskundige als adviseur en procesbegeleider biedt u beide voordelen. Uw adviseur begeleidt u samen bij het zoeken naar oplossingen en het maken van afspraken. U kunt denken aan een financieel specialist, een mediator of een advocaat. Alle informatie hierover vindt u op Hoe kan ik de scheiding regelen?.

Karin: “Het moet op vriendschappelijke voet blijven. Dit vraagt extra inspanning, maar op de lange termijn is dit veel waard. Het geeft minder stress en een eerlijkere verdeling”

Janneke: “Zorg dat je op goede voet blijft met elkaar ook al valt dat niet altijd mee. Respecteer elkaar in het belang van de kinderen, voor je eigen gemoedsrust en voor de toekomst”

Lees hier wat de Scheidingsplanner voor u samen kan betekenen

De scheiding alleen regelen

Vaak blijkt het lastig om alleen met uw partner afspraken te maken over de scheiding. Emoties voeren de boventoon en daardoor is het lastig om samen beslissingen te nemen. Eén van de eerste, belangrijke beslissingen bij uw scheiding is dus of u de scheiding in overleg met uw ex-partner wilt regelen, of dat u ieder een eigen adviseur inschakelt. Bedenk dus daarbij wel dat ieder een eigen adviseur meer kosten met zich mee brengt en dat het echtscheidingstraject langer duurt dan wanneer u samen rond de tafel zit.

Als u de echtscheiding apart wilt regelen, is het belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen. Een vechtscheiding wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als een vorm van kinderverwaarlozing. Bij een vechtscheiding zijn de kinderen namelijk altijd de dupe en voor de kinderen is een vechtscheiding erg schadelijk voor hun ontwikkeling. Door goede begeleiding/mediation en inzet van beide partners kan een vechtscheiding voorkomen worden.

Lees hier wat de Scheidingsplanner voor u alleen kan betekenen

Meer weten over scheiden? Lees ook:

Waarom de Scheidingsplanner Hilversum – Bilthoven – Soest

Eveline Minkes | de Scheidingsplanner Hilversum | Bilthoven | Soest | 't Gooi

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 035 – 692 16 69  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen

Scheidingsplanner Hilversum-Bilthoven-Soest

Scheiden in Hilversum, Bilthoven, Soest, Naarden, Bussum, Huizen, Laren, Blaricum, Muiderberg, Baarn, Muiden, Weesp, Eemnes, Hilversumse Meent, Ankeveen, ‘s-Graveland, Kortenhoef, Oud-Loosdrecht, Nieuw Loosdrecht, Hollandsche Rading en Nederhorst den Berg.

Volg ons op

Facebook
LinkedIn
Google+
YouTube

Meer weten?

Bel 035-692 16 69 voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.